Gündem Nisan ayında kar sürprizi! Meteoroloji'den yeni uyarı geldi

Nisan ayında kar sürprizi! Meteoroloji'den yeni uyarı geldi

11.04.2022 - 23:23 | Son Güncellenme:

Turizmin başkenti Antalya’ya nisan ayında kar yağdı. Antalya’yı Konya’ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolu Alacabel mevkisinde kar yağışı etkili oldu. Öte yandan Eskişehir’de hava sıcaklığı eksi derecelere indi, Yozgat’ta ise gece saatlerinde kar yağışı etkili oldu.

Kar yağışı Akseki’nin Yarpuz mahallesinden itibaren başladığı ve karayolları Alacabel şantiyesine kadar devam etti. Kar yağışının başlaması ile birlikte karayolları Alacabel ekipleri harekete geçerek yolda biriken karları kürüme çalışmaları başlattı. Alacabel’de kar kalınlığı 10-15 santimetreyi bulurken, kar yağışı akşam etkisini yitirdi, ulaşımda da herhangi bir aksamanın olmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Nisan ayında kar sürprizi Meteorolojiden yeni uyarı geldi

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü, Eskişehir ve çevre illerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceğini belirtti.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre; Eskişehir, Kütahya, Bursa ve Bilecik illerinin yer aldığı bölge genelinin çok bulutlu, aralıklı yağmurlu ve yüksek kesimlerin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin 5 ila 8 derece altında seyredeceği beklenirken, rüzgârın ise kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice eseceği öngörülüyor.

Nisan ayında kar sürprizi Meteorolojiden yeni uyarı geldi

 

İlçelerde eksi dereceler görülecek

Öte yandan, Eskişehir’in bazı ilçelerindeki hava sıcaklıklarının Nisan ayında eksi derecelere düşmesi bekleniyor. Buna göre; İnönü ve Beylikova eksi 2, Han, Mihalıççık, Mahmudiye ve Çifteler eksi 1 dereceyi görecek. Merkez ilçelerden Odunpazarı’nın 2, Tepebaşı’nın ise 0 dereceye düşmesi tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

NEVŞEHİR İÇİN ZİRAİ DON UYARISI

Nevşehir Valiliğinden zirai don uyarısı yapıldı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; salı günü ilk saatlerden itibaren bölgemiz (Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Yozgat) genelinde zirai don tehlikesi bulunmaktadır. Genel olarak cuma günü sabah saatlerine kadar, Kayseri’nin doğu ilçeleri ile Sivas çevrelerinde Pazar gününe kadar görülmesi beklenen zirai don tehlikesine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, kendi bölgeleri için meteorolojik rapor ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir” denildi.

YOZGAT’TA NİSAN KARI

Yozgat’ta, gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Sabaha kadar devam eden ve etkisini halen sürdüren yağışla birlikte şehrin yüksek kesimleri ve binaların çatıları karla kaplandı. Nisan ayında güne beyaz örtü ile başlayan vatandaşlar iş yerlerine, öğrenciler ise okullarına kar yağışı altında gittiler. Baharı beklerken güne yeniden kar yağışı ile uyanan Yozgatlılar, gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığının sıfır dereceye düştüğü kentte çiçek açan meyve ağaçları da kar altında kaldı.

Nisan ayında kar sürprizi Meteorolojiden yeni uyarı geldi

Nisan ayında kar yağışının kendilerine sürpriz olduğunu söyleyen Yaşar Özer, “Bu ayda kar yağışına alışkın olmadığımız için bize Nisan 1 şakası gibi geldi. Bu sene kar yağışı oranı fazla oldu, yalnız nisan ayında yağması bize sürpriz oldu. Meyve ağaçları çiçek açmışken kar yağması inşallah meyvelerimizi etkilemez. Bahar havası yaşıyorduk, yazlıklarımızı giymiştik kar yağışını görünce tekrar kışlık elbiselerimizi giymek zorunda kaldık.” dedi.

Baharı beklerken kar yağdığını söyleyen Selahattin Yılmaz ise, “Şu anda çok güzel yağıyor, 2 gün daha devam edecek kar yağışı, çok mutlu olduk. Yozgat bu kış mevsimi kara doydu, göletlerimiz doldu” şeklinde konuştu.

Hakan Ertuğrul da, “Yozgat’ta hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyrederken sabah uyandığımızda kar yağdığını gördük. Bu gidişle Yozgat’a yaz gelmeyecek, baharda kışı yaşıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

BOLU DAĞI’NA NİSAN AYINDA KAR DÜŞTÜ

Haberin Devamı

Bolu’da, yüksek kesimlerde gün boyunca etkili olan sağanak yağ yerini kar yağışına bıraktı. Sisin de etkili olduğu Bolu Dağı’nda sürücüler ilerlemekte güçlük yaşadı. Bolu’da, sabah saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde etkili olan sağanak yağış ve yoğun sis yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle, D-100 karayolu Bolu Dağı kesimi Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Sarıçökek bölgesinde etkili olan sis ve kar yağışı sebebiyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Sis nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 5 metreye kadar düştüğü Bolu Dağı’nda sürücüler takip mesafelerini korumaları ve hız yapmamaları konusunda ışıklı tabelalar ve polis ekipleri tarafından uyarılıyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile ilk saatlerde Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinin yağmur ve sağanak yağışlı, Bilecik ve Bursa'nın yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 4°C, 18°C
Parçalı bulutlu

İSTANBUL 4°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

Haberin Devamı

KIRKLARELİ 3°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ 6°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

EGE
Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Afyonkarahisar ve Denizli'nin Çardak ilçesinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 0°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLİ 4°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, Çardak ilçesinin yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR 8°C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA 5°C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Antalya'nın doğu ilçeleri, Isparta ve Burdur çevrelerinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Osmaniye ve Kahramanmaraş batısı, Adana'nın doğusu ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (50-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA 12°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, doğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 10°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY 13°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MERSİN 14°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Konya dışında bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Yozgat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın güney kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ANKARA 3°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

ÇANKIRI 2°C, 10°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ESKİŞEHİR 2°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

KONYA 3°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Sinop çevrelerinde kuzeybatı yönünden kuvvetli olarak (30-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

BOLU 0°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri ile il geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DÜZCE 5°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU 1°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri ile il merkezi karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK 6°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta Karadeniz'de,itibaren Doğu Karadeniz ile Ordu ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Orta Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (40-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli ve dik yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

AMASYA 6°C, 9°C
Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak, yüksekleri karla karışık yağmurlu

SAMSUN 8°C, 12°C
Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TOKAT 5°C, 7°C
Çok bulutlu,kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak, yüksekleri karla karışık yağmurlu

TRABZON 9°C, 12°C
Çok bulutlu, kıyıları kuvvetli yağmur ve sağanak, iç ve yüksekleri kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı ile Bingöl ve Muş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneybatısında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Erzurum, Erzincan, Tunceli, Ağrı, Bingöl ve Muş çevrelerine kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın  güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (50-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bölge genelinde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli ve dik yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

ERZURUM 2°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu,karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların  il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

KARS 3°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu

MALATYA 8°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

VAN 5°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin, bölgenin kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 6°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

GAZİANTEP 7°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu,  yağmur ve sağanak yağışlı

SİİRT 9°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ŞANLIURFA 11°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu

Nisan ayında kar sürprizi Meteorolojiden yeni uyarı geldi