Gündem Normalleşme ne zaman başlayacak? Kısıtlamalar 1 Mart'ta kaldırılacak mı?

Normalleşme ne zaman başlayacak? Kısıtlamalar 1 Mart'ta kaldırılacak mı?

26.02.2021 - 14:44 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin gözü kulağı 1 Mart'ta atılacak Normalleşme adımlarında! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan yerinde karar dönemine 1 Mart tarihi itibariyle geçileceği açıklanmıştı. Normalleşme adımları kapsamında illerin vaka oranları atılacak olan adımlarda etkili olacak. Peki Normalleşme ne zaman başlayacak? 1 Mart'ta kısıtlamalar kaldırılacak mı?

Normalleşme ne zaman başlayacak Kısıtlamalar 1 Martta kaldırılacak mı

Normalleşme ne zaman başlayacak sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulan yerinde karar dönemine 1 Mart tarihi itibariyle geçileceği duyurulmuştu. Yerinde karar dönemi ile birlikte normalleşmenin ilk adımları atılacak. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan illere göre koronavirüs tablosunda Bakanlık tarafından belirlenen az, orta, yüksek ve çok yüksek riskli iller belirlenecek. Buna göre az riskli illerde yasaklar kaldırılırken, çok yüksek ve yüksek riskli illerde ise ek yasak kararları alınabilecek.

Haberin Devamı

NORMALLEŞME 1 MART'TA BAŞLAYACAK MI, YASAKLAR VE KISITLMALAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?

1 Mart'ta başlayacak olan Normalleşme ile birlikte bazı illerde yasakların ve kısıtlamaların esnetilmesi bekleniyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan illere göre vaka sayılarında illerin vaka oranları yasakların ve kısıtlamaların kaldırılmasında büyük etken olacak. Buna göre Normalleşme adımları çerçevesinde vaka sayıları az olan illerde yasakların esnetilmesi beklenirken Vaka sayısı yüksek olan illerde ise ek tedbirler il hıfzıssıhha kurulları tarafından alınabilecek.

Alınacak olan kararların 22-28 Şubat illere göre koronavirüs vaka tablosunun açıklanmasının ardından il bazında uygulanmaya başlanması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen verilere göre iller az, orta, yüksek ve çok yüksek riskli iller olarak sıralanacak.