Gündem Oğlu ile birlikte ABD'ye kaçmıştı! Eylem Tok ve Timur Cihantimur ABD'ye mi yerleşecek?

Oğlu ile birlikte ABD'ye kaçmıştı! Eylem Tok ve Timur Cihantimur ABD'ye mi yerleşecek?

21.03.2024 - 19:53 | Son Güncellenme:

İstanbul'da ölümlü kaza sonrası önce Mısır'a ardından ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu için yeni bir gelişme yaşandı. Eylem Tok'un oğlu ile birlikte ABD'de 1 yıllığına rezidans kiraladıkları iddia edildi.

İstanbul Eyüpsultan'da, Oğuz Murat Acı'nın öldüğü, dört kişinin yaralandığı trafik kazasına ilişkin soruşturma devam ederken, kaza sonrası Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, önce Mısır'a sonra da ABD'ye kaçmıştı.

Haberin Devamı

Fotoğraflarının çıkmasının ardından akıbeti merak edilen, haklarında iade talebi bulunan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur hakkında yeni gelişme yaşandı. Kanal D Ana Haber'in özel haberine göre, avukat Hacı Orhan, "Aile çok önemli bir rezidansa yerleşmiş. Bu rezidansın aylık kirası 10 bin dolar. 1 yıllık peşin kirası ödenmiş şeklinde bir mesaj geldi Amerika'dan. 1 yıl boyunca dönmeyeceklerini gösteriyor" dedi.

Avukat ailenin isteğiyle Amerikan konsolosluğuna yaşananları anlatan bir yazı yazacaklarını söyledi.

İADE TALEBİNDE BULUNULDU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Amerika Birleşik Devletleri'yle adli yardımlaşma kapsamında biz yazışmalarımızı gerçekleştirdik. 7 Mart tarihinde de Amerika Birleşik Devletleri’nden iade talebinde bulunduk. İade dosyamızı ilettik ve geçici tutuklama evrakımızı da gönderdik. Bugün itibariyle de Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığından bize yazı geldi. İstenen bazı belgeler var. Bu belgeleri de tamamladık. Burada süreci takip ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

 

Yazarlar