Gündem Öğrencilere SBS uyarısı

Öğrencilere SBS uyarısı

03.06.2009 - 16:28 | Son Güncellenme:

.

Öğrencilere SBS uyarısı

MİLYONLARCA öğrencinin geleceğini belirleyeceği Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) kısa süre kala Kadın Hareketi Derneği, Türkiye'nin geleceği olan çocuklara yönelik eğitici ve uyarıcı seminer verdi. Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi ve aynı zamanda derneğin başkanı olan Doç.Dr. Elif Loğoğlu, toplumun ilerlemesi, çocukların iyi yetişmesi için eğitime verdikleri desteğe devam ettiklerini belirtti.
Keçiören Etlikte bulunan İhsan Aras İlköğretim Okulu’nda 7 ve 8. sınıf öğrencilerine SBS öncesi seminer verildi. Seminerde konuşan Kadın Hareketi Derneği Genel Başkanı Doç.Dr. Elif Loğoğlu, hedeflenen başarının yakalanabilmesi için düzenli çalışma gerektiğini anlatırken, “Çocuklarımız bunu sadece kendileri için değil, Türk toplumunun geleceği için yapmak zorunda. Bu amaçla çocuklarımızın ailelerine de önemli görevler düşüyor” dedi.
Kadın Hareketi Derneği'nin görevlendirdiği uzman psikolog Meral Ceylan, seminerde, ‘sınav kaygısı’, ‘sınav kaygısının giderilmesi’ konularını anlattı. Ceylan, şöyle dedi:
“Başarı için planlı olmak gerekiyor. Bu amaçla öğrencilerimizin günlük çalışması gerekir. Ayrıca sınav yaklaşırken daha düzenli bir uyuma alışkanlığı ve besleneme alışkanlığı olması, öğrencilerimizin geleceği açısından büyük önem arzetmektedir. Sınava girilecek yerin önceden görülmesi aday üzerinde olumlu etki yapacaktır. Sınav akşamı gerekli sınav giriş belgesi ve kalem, silgi hazırlanması, sınav sabahı daha çok vitamin, mineral ve proteinli, biraz da şekerli gıdalarla kahvaltı yapılması gerekmektedir.”
Kadın Hareketi Derneğinin girişimleri ile İl Sağlık Müdürlüğü’nün görevlendirdiği Uzman Erhan Topgül ise sağlıklı iyi bir neslin yetişmesi için çocukları bilgilendirmek üzere ‘Ergenlik döneminde beslenme, spor, psikolojik gelişim, güvenli davranışlar, kişisel bakımın hijyen kurallarına uygun olarak yapılması ve bu konuda doğru bilgiye ulaşmanın önemi’ konulu seminer verdi. Ayrıca kişisel hijyenin önemiyle ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı, broşürler dağıtıldı. Seminerleri dikkatle izleyen öğrenciler ise uzmanlara merak ettikleri soruları yönelterek, bu konudaki bilgi eksiklerini tamamladı.