Gündem Okuma yazma öğrenip, 'Recep Tayyip Erdoğan' yazdılar

Okuma yazma öğrenip, 'Recep Tayyip Erdoğan' yazdılar

26.03.2018 - 17:51 | Son Güncellenme:

Türkiye genelinde başlatılan 'Okuryazarlık Seferberliği'ne Bursa'nın İnegöl ilçesinde de yaklaşık bin kişi katıldı. 20 günde okuma-yazmayı öğrenen kursiyerler, tahtaya ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını yazıp, teşekkür etti.

Okuma yazma öğrenip, Recep Tayyip Erdoğan yazdılar

Türkiye genelinde 2008de 4 milyon 863 bin 414 kişiyle yüzde 9,24 olan okuma yazma bilmeyenlerin oranı 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası sonucunda 2012 yılında 2 milyon 784 bin 257 kişiyle yüzde 4,93 oranına düştü. İnegölde ise okuma yazma oranının yüzde 3,5lerde olduğu öğrenildi. İnegölde okuma yazma bilmeyen yaklaşık 7 bin kişinin eğitimi için düğmeye basıldı. Türkiyede olduğu gibi İnegölde de okur yazar oranını artırmak için Kaymakam Ali Akça başkanlığında kurulan İlçe Seferberlik Yürütme Kurulu tarafından başlatılan kampanyaya yaklaşık bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

Eğitimlere katılan kursiyerler, bu eğitim programını düzenleyen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan olmak üzere İnegöl Kaymakamı Ali Akça ve eğitimcilere teşekkür ettiler. Öğretmenler, muhtarlar ve cami imamları tarafından İnegölün her köşesinde duyurulan seferberliğin eğitimleri 5 Martta başladı. İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce İnegölün kırsal mahalleleri de dahil olmak üzere 80 kurs merkezinde 87 kurs açıldı. Açılan 87 kursa toplam 969 kişi başvuru yaparak eğitimlere başladı. Kursa katılan 969 kişinin 883ü kadın, sadece 86sı erkek. 11 Mayıs 2018de sona erecek kursu başarıyla tamamlayanlara 'Okur Yazarlık Belgesi' törenle verilecek. Huzur Mahallesi İlkokulu'nda eğitim gören 15 kadın, okuma-yazma eğitiminin düzenlenmesinden dolayı mutlu olduklarını, yıllar sonra okuma yazma öğrenmenin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

Haberin Devamı

İnegölde açılan kurslara, evde bırakamayacakları için çocuklarını da alıp gelen kadın kursiyerler hem eğleniyor, hem de öğreniyorlar. 20 günlük eğitim sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın ismini ve soy ismini tahtaya yazan kursiyerlerden Hanımşah Ant (33), okuyup, yazmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, Bu eğitim için öncelikle Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Okuma yazma bilmiyorken zorluk çekiyordum. Doktora, eczaneye veya resmi kurumlara giderken şimdi en azından ne yazılacağını biliyoruz. Okuma yazmamız olmadığı için eve gelen zarfın üzerinde ne yazdığını bilmeyerek bazen imzalıyorduk. Bazen bilmediğimiz evrakı imzalıyorduk, başımıza iş alıyorduk. Şu anda bu kursta her şeyi öğreniyoruz dedi.

'İLK DEFA OKULA GELİYORUM'

Bu yaşına kadar ilk kez okula geldiğini ifade eden Ant, Hiç okul yüzü görmedim. İnşallah bundan sonra Cumhurbaşkanımızın sayesinde okuma yazmamızı tam olarak öğreneceğiz Allahın izniyle. Çocuklarımız öğretmeye çalışıyordu ama başarılı olamıyorlardı. Evde bırakamadığımız zaman çocuklarımızla da geliyoruz kurslara. Eşim de büyük destek verdi; 'Git, öğren' dedi. Büyük oğlum 10 yaşında, o da Anne git öğren, ben kardeşime bakarım diyor diye konuştu.