Gündem Öldürmenin bedeli 7 yıl 9 ay hapis!

Öldürmenin bedeli 7 yıl 9 ay hapis!

13.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İş görüşmesine gittiği gün eve dönerken alkollü 3 kişi tarafından yolu kesilip bıçaklanarak öldürülen 24 yaşındaki Gürkan Aras’ın faili sadece 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Öldürmenin bedeli 7 yıl 9 ay hapis

İstanbul Küçükçekmece, Sefaköy Metrobüs Durağı merdivenlerinde 12 Mart akşamı saat 23.30 sıralarında üniversiteden yeni mezun olan ve o gün iş görüşmesine giden 24 yaşındaki Gürkan Aras’ın cesedi bulundu. Gürkan Aras’ın sağ bacak ve kasığından bıçaklandıktan sonra hayatını kaybettiği belirlendi. MOBESE kayıtlarını inceleyen polis olaydan saatler sonra 17 yaşındaki S.A., 17 yaşındaki E.G. ve 16 yaşındaki K.G.’yi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

İYİ HAL İNDİRİMİ!

Şüpheliler çıkarıldıkları nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı. Ancak E.G. ve K.G. olaydan 2 ay sonra tahliye edildi. Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan savcılık 3 şüpheli için de “Kasten insan öldürmek” suçundan yaşlarının 18’den küçük olması sebebiyle 12 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Gürkan Aras’ın anne ve babası Ali ve Filiz Aras sanıklardan şikayetçi olduklarını ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını istediklerini söylediler. S.A.’nın avukatı Ercan Şafak ifadesinde ele geçirilen bıçakta maktule ait genotip özellikler bulunmadığını belirterek, “Olayda kasıt yoktur. Beraatine ve tahliyesine karar verilsin” dedi. Mahkeme sanık S.A.’nın olay tarihinde Gürkan Aras’ı bıçak ile kasten yaralayarak ölümüne neden olduğunu belirterek yaşının küçük olmasını ve duruşmalardaki iyi halini de dikkate alarak 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanıklar K.G. ve E.G. hakkında ise Gürkan Aras’ı kasten öldürme suçundan dava açıldığını ancak mahkumiyetlerine yeterli, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatlerine karar verdi.