Gündem Ölmek istemiyoruz yardım arıyorum!

Ölmek istemiyoruz yardım arıyorum!

26.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de yaşayan Ayşegül Özarslan, boşanmak istediği eşi Erkan Uzun’un ölüm tehditleri nedeniyle Twitter’dan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Aile Bakanı’na mesaj atıp yardım istedi.

Ölmek istemiyoruz yardım arıyorum


Özarslan, arabası kurşunlandıktan sonra gittiği karakolda, Uzun’un denetimli serbestlikle bırakılmasının ardından sosyal medyada sesini duyurmak için harekete geçti. Özarslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve daha birçok yetkiliye hitaben paylaştığı mesajlarda, “Çaresizce yardım arıyorum. Yardım etmezseniz beni ve çocuklarımı öldürecek. Ölmek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
Matematik öğretmeni olan beş çocuk annesi 39 yaşındaki Özarslan yaşadıklarını Milliyet’e şöyle anlattı:
‘Hapishane gibi’
“Takıntıları 1,5 yıl önce başladı. Şikâyetçi olmamam için ‘Çocukların kafasına sıkacağım’ diye tehdit etti. 1 Aralık 2014’te karakola gittim. Koruma çıkardılar, uzaklaştırma verdiler. Polis beni o gün tek başıma eve göndermeye çalıştı, itiraz edince polis eşliğinde eve gittim. Ertesi gün serbest bıraktılar. Yine rahatsız etmeye başladı. Şikâyetçi olmak için gittiğim karakolda hiçbir şey yapmıyor, sadece tutanak tutuyorlardı. Her seferinde ifadesini alıp serbest bıraktılar.”
Ayşegül Özarslan, 20 Mayıs’ta arabasının kurşunlanmasından önce camına bir tehdit mektubu da bırakıldığını belirterek, “Olay sonrası, sosyal medyadan gören Ayşenur (İslam) Hanımın danışmanı arayınca sığınmaevine yerleştik. Hapishane gibi burası. İhtiyacım olan insanların desteği, burada kalmak istemiyorum” dedi.
Özarslan’ın avukatları dün, 22 Mayıs’ta nöbetçi mahkeme kararıyla serbest bırakılan Uzun’un, Özarslan ve çocuklarının can güvenliği endişesi taşıdığını belirterek tutuklanmasını talep etti.