Gündem ‘Onların hayali eski Türkiye’

‘Onların hayali eski Türkiye’

01.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara mitinginde Millet İttifakı’na tepki göstererek “Biz, Türkiye Yüzyılını hayal ediyoruz. Onlar, siyaseti parçalı, ekonomisi kırılgan, demokrasisi zayıf, dünyada horlanan eski Türkiye hayali kuruyor” dedi.

‘Onların hayali eski Türkiye’

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye düşmanı kim varsa hepsi umudunu Bay bay Kemal’e bağlamış. Biz böyle bir görevde olduğumuz sürece ne Selo çıkabilir ne de affedersiniz o yavru, evlat katili çıkamaz” dedi. 

Haberin Devamı

AK Parti’nin Başkent Millet Bahçesi’ndeki Büyük Ankara Mitingi’nde Erdoğan özetle şunları söyledi:

21 YILLIK ANKARALIYIZ: Sandıkları gümbür gümbür patlatmaya var mıyız? Ata ocağım Rize’yse, doğup büyüdüğüm şehir İstanbul’sa, ülkeme ve milletime şanla, şerefle, gururla, aşkla hizmet ettiğim yer de Ankara’dır. Biz 21 yıllık Ankaralı olarak bozkırın ortasındaki bu şehri her şeyiyle seviyoruz.

ÇÖP, ÇUKUR, ÇAMUR: Bunların üç tane tanımı var, eğer CHP’yi tanımak istiyorsanız üç kelime yeter, çöp çukur çamur. İstanbul’a belediye başkanı olduğum zaman İstanbul’u böyle tanıdım. İstanbul’u bunlardan biz kurtardık, en önemlisi susuzluktan kurtardık.Bunlarda yalandan başka bir şey bulamazsınız. Yalanın en önemli mihmandarı kimdir? Bay bay Kemal, eğer yalan dersi almak istiyorsanız Bay bay Kemal’in yazıhanesine müracaat edin. Onu çok iyi bilir. 14 Mayıs’ta benim milletim bunları siyasi mevta yapacak. Önce 6’lı masaydı, sonra 7’li oldu, şimdi 9’lu masa oldu. Bay bay Kemal sen onlarla beraber yürü, bizim yanımızda millet var millet, bizim yanımızda cumhur var. Cumhuru yanına alamayan avucunu yalar.

Haberin Devamı

NE SELO NE EVLAT KATİLİ ÇIKABİLİR: Bir tarafta 15 Temmuz ihanetinin rövanşını almak için yanıp tutuşanlar var, FETO’nun Ankara’yı bombalayan eli kanlı katillerini ceza evlerinden çıkartıp aramıza gönderme sözü verenler var... Yine aynı tarafta bölücü emellerini gerçekleştirmek için artık ilk asrını geride bıraktığımız Cumhuriyetimiz ile yanıp tutuşanlar var... Diyarbakır’da Yasin Börü’leri şehit eden namussuzlar bunlar değil mi? Bütün benim Kürt kardeşlerimi sokağa döküp 52 tane Kürt kardeşimizin ölümüne sebep olan bunlar değil mi? yine bunlar ne diyor, ‘Selo’yu çıkaracağız.’ Garo diye bir bozuntu var. O Garo bozuntusu gitmiş ziyaret etmiş. Demiş ki,’ şimdi nasıl olsa çıkacağım, çıktıktan sonra Öcalan’ı ziyaret edeceğim. Ziyaretimle birlikte de ondan bu görevi devralacağım.’ Yani düşünün şimdi oradan Öcalan çıkacak, görevi buna verecek. Yani biz böyle bir görevde olduğumuz sürece ne Selo çıkabilir ne de affedersiniz o yavru, evlat katili çıkamaz.

Haberin Devamı

GÖZLERİNİ HIRS BÜRÜMÜŞ: Bunların gözlerini öyle bir hırs bürümüş ki bu şehrin onlarca insanının kanına girmiş PKK’nın siyasi uzantıları ile pazarlıklara oturdular. Bunların içerisinde Bay bay Kemal var, Meral Hanım var, HDP var. Öbür tarafta bakıyorsunuz Davutoğlusu var, Bebecan’ı var. Daha ne söyleyeyim Ankara Büyükşehir, İstanbul Büyükşehir belediye başkanları… Onları kalkıp da bu masanın etrafına almak ayrı bir dert. Konuşmak bile yersiz.

ONLAR YIKMAYI BİLİR: Biz Türkiye Yüzyılını hayal ediyoruz. Onlar siyaseti parçalı ekonomisi kırılgan, bölgesinde dışlanan, dünyada horlanan eski Türkiye hayali kuruyor. Onlar yapmayı bilmez, ama yağmalamayı, yıkmayı çok iyi bilir... Bay bay Kemal bu partiyi öyle bir hale getirdi ki, kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal’e hakaret edenlerin yuvasına dönüştü... Ya sana kim dedi Alevi misin, değil misin? Bizim Alevi’ye de saygımız var, her türe saygımız var. Buna söylemene ne gerek var. Sen Aleviliğini yaşa ama anlatmaya gerek yok. Bu tablo CHP ile hiçbir ilgimizin olmamasına rağmen bizi bile rahatsız ediyor. SSK’yı bile idare edemeyen bir zavallıya bu ülke teslim edilebilir mi?

Haberin Devamı

‘Teknofest’i milletin elinden alamazsınız’

Gerginlikleri her gün biraz daha artıyor. Kimlerle ittifak kurduklarını gizlemek, kimlere ne vaat ettiklerini gözden kaçırmak için her zaman yaptıkları gibi yalana ve iftiraya sarılıyorlar. Şimdi tutturmuş, Atatürk Havalimanı’nı Amerika’daki bir gruba vereceklermiş. Türkler, Amerikalı bir şirketin sahibi. Ya ben onlarla görüştüm, Amerika’ya gittiğimde. Dedim ki, gelin ‘Siz böyle bir yatırım yapmak istiyorsanız kapımız açık.’ Hâlâ gelecekler. Elden gelenle övünülmez. Geç bu işi. Şimdi takmış TEKNOFEST’e, onunla ilgili konuşuyor. Bu milletin elinden siz, Teknofest’i, İHA’ları, SİHA’ları, Akıncıları alamazsınız. KIZILELMA’yı hiç alamazsınız. Bu millet sizi avcunun içindeki su ile boğar. Siz ne zannediyorsunuz, bu çocuk oyuncağı mı? Buralara öyle kolay gelmedik. Hiçbir insanımız 21 yıllık kazanımının tehlikeye düşmesini istemez...

Haberin Devamı

MİT’ten DAEŞ’e darbe

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde TRT Türk, ATV Avrupa, Euro D, Euro Star, Kanal 7 Avrupa ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

YENİ BİR REKOR KIRACAĞIZ: 3 milyon 300 bin yurtdışı seçmen statüsüne sahip vatandaşımız var. Yurtdışında 4 bin 469 sandık kurulacak. 177 oy kullanma merkezi ile 46 gümrük kapısında oy kullanabilecek. Sandığı artık vatandaşımızın ayağına götürüyoruz. 14 Mayıs’ta yeni bir rekor kıracağımıza inanıyorum.

MİT’TEN ÖNEMLİ OPERASYON: Önemli bir gelişmeyi duyurmak istiyorum. MİT, DEAŞ’ın sözde lideri Ebu Hüseyin el Kureyşi kod adlı şahsı uzun süredir takip ediyordu. Bu şahıs MİT’in Suriye’de gerçekleştirdiği operasyon ile etkisiz hale getirildi. MİT bizim dönemimizde teröre karşı etkin mücadele veren bir teşkilata dönüşmüştür, Amerikan ve Rus istihbarat teşkilatlarının görüşme yapacağı bir düzeye ulaşmıştır. Bunu Bay bay Kemal’in iradesi yapamaz.