Gündem Online parsel sorgulama işlemi nereden yapılır?

Online parsel sorgulama işlemi nereden yapılır?

30.10.2016 - 13:22 | Son Güncellenme:

İnternette parsel pafta sorgulama uygulaması vatandaşların kullanımına online olarak sunuldu. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) tarafınca sunulan parsel pafta sorgulama uygulaması günün her saatinde kolaylıkla kullanılabiliyor. Parsel pafta sorgulama işlemi için herhangi bir üyelik veya kıdemde gerekli olmadığından tüm vatandaşlarca ücretsiz şekilde kullanılabiliyor.

Online parsel sorgulama işlemi nereden yapılır

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün dijital hizmeti yenilenen yüzü ile hizmet veriyor. İnternet ortamında bulunan parsel pafta sorgulama ekranı ile vatandaş, çok daha kolay şekilde sorgulamalarını gerçekleştirebiliyor. Teknoloji dünyasında artık insanlar, yaşamlarının her alanında son derece yoğun ve sık bir şekilde internet altyapısını kullanılıyor. Bu çerçevede de özellikle elektronik ortam üzerinde yer alan dijital hizmetlerin vatandaşlara yaşamlarının her alanında sağlamakta olduğu çok önemli kolaylıklar bulunuyor olması nedeni ile yoğun şekilde kullanılmakta olan internet altyapısı son yıllarda kamu hizmetleri içerisinde de etkin bir şekilde kullanılmaya başlandı.

Haberin Devamı


PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle de Türkiye’deki tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet altyapısının ve teknolojilerinin etkin biçimde kullanılıyor olması vatandaşlara kamu işlemleri konusunda da internetin kolay ve hızlı işlem fırsatlarından yararlanabilme şansı veriyor. BU çerçevede de elektronik ortam üzerinde yer alan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün online parsel pafta sorgulama hizmet uygulaması oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

İnternete erişim sağlanabilen her noktadan son derece pratik bir şekilde kullanılmakta olan online parsel pafta sorgulama hizmet uygulaması sayesinde artık Türkiye’deki tüm arsa ve parseller ile ilgili olarak kayıt bilgilerine ulaşabilme şansına sahip olunabiliyor. Bu noktada günümüzün akıllı cihaz teknolojileri sayesinde yaşamında nerede bulunursa bulunsun internete erişimi gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen vatandaşlar, internet ortamı üzerinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kendisine sunulan parsel pafta sorgulama uygulamasını kullanarak arsa bilgilerine internet kolaylığında ve hızında ulaşabilme şansına sahip olabiliyor.

Türkiye’nin en yoğun işlem gerçekleştirilen kamu kurum ve kuruluşları arasında yer alan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından elektronik ortam üzerinde sunulan parsel pafta sorgulama uygulaması da oldukça geniş kapsamda sektörlere hizmet veriyor olması ve vatandaşlara bu parsel ve pafta bilgisi alımları konusunda çok önemli kolaylıklar ve zaman tasarrufları sağlıyor olması nedeni ile oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Günümüzde özellikle mühendislik, emlak, inşaat gibi sektörlerde bulunan kişiler tarafından elektronik ortam üzerinde yer alan online parsel pafta sorgulama hizmet uygulaması oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

İnternet üzerinde yer alan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün online parsel pafta sorgulama hizmet uygulaması sayesinde vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde parsel ve pafta bilgilerine ulaşabilme şansına sahip olabildiği gibi aynı zamanda da vatandaşlar 7 gün 24 saat uygulama üzerinden sorgulamayı gerçekleştirerek, kurum bünyesinde yer alan tüm arsa kayıt bilgilerine ve çevresel bilgilerine ulaşabilme şansına sahip olabiliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün yenilediği yüzü ile hizmet vermekte olan parsel pafta sorgulama uygulamasına interaktif harita eklendiği gibi vatandaşlar coğrafi sorgu (enlem ve boylam), idari sorgu (il, ilçe, mahalle, ada ve parsel) şeklide 2 farklı sorgulama yapabiliyor. Ayrıca parsel pafta sorgulama uygulamasında vatandaş Open Street Map, Google Sokak, Google Hibrit, Bing Hibrit, Yandex Hibrit, HERE Hibrit alternatiflerini de kullanabiliyor.