Gündem Online SGK sorgulama ile SSK prim gün sayısı öğrenme

Online SGK sorgulama ile SSK prim gün sayısı öğrenme

24.12.2016 - 14:47 | Son Güncellenme:

E-Devlet üzerinden SGK sorgulaması ile SSK prim gün sayınızı kolayca öğrenebilirsiniz. Sadece tek bir şifre ile tüm sigorta sorgulamalarına kolayca ulaşabilirsiniz.

Online SGK sorgulama ile SSK prim gün sayısı öğrenme

Ülkemizde artık on sekiz yaşını dolduran her kişi iş hayatına atılabilir ve bununla beraber sigortasının yapılması ya da kişinin kendi sigortasını yapması da aynı zamanda yasal bir zorunluluktur. Bu zorunluluk ülkemizde çocuk işçilerin çalıştırılmaması aynı zamanda çalışanın başta sağlık alanında olmak üzere daha bir çok sosyal alanda da imkanlardan faydalanması sağlanmaktadır.

Haberin Devamı

Meslek gruplarına göre de sigorta kurumları da değişkenlik gösterir. Kişi hangi meslek grubuna mensup ise buna göre bir sigorta kurumuna da bağlı olmak durumundadır. Bu sigorta kurumlarının arasından sık bilinenlerinden olan SSK ' dır. SSK oldukça köklü olan bir sigorta kurumlarından başlıca olanıdır. SSK' nın işleyiş şekli diğer sigorta kurumlarından farklıdır. Bir kişi bir kurum ya da kuruluşta işe başladıktan sonra iş vereni bu kişi adına düzenli olarak sigorta ödemek zorundadır. Bu sigorta primleri belli bir hizmet yılını aştıktan sonra kişiye emekli maaşı olarak geri dönecek ve gelecek kaygısı çekemeden hayatına işten emekli olduğu halde devam edecektir. SSK vatandaşlara başta sağlık alanında olmak üzere daha bir çok sosyal alanda da imkanlar sunmaktadır. Ücretsiz muayene hakkından tutun da ücretsiz ilaç alımına kadar kişiye bir çok fırsat sunmaktadır.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SGK - SGK Hizmet Dökümü

Bu işlem bu kuruma bağlı olan kişilerin sıkça kullandığı bir işlemdir. Bu işleme ulaşmak için kişiler önceden kurum önlerine gidip saatlerce yetkililerle görüşmekte ve uzun görüşmelerin ardından bazen istediği işlemi de yaptıramamakta idi. Ancak teknolojinin hemen hemen her alanda kullanılmasıyla beraber bu işlem artık daha da kolaylaştı. Bu işlem için artık hiç bir resmi kuruma gitmenize gerek yoktur. İnternet bağlantısının olduğu her yerden SGK ' nın sağlamış olduğu online hizmete erişebilirsiniz. Öncelikle internet bağlantısının olduğu cihazdan resmi SGK web sayfasına ulaşın. Daha sonra açılan sayfa sizlerden e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı isteyeceklerdir. Eğer e-devlet şifreniz yok ise öncelikle en yakın Ptt şubesine gidip e-devlet şifresi talebinde bulunun. Başvurduğunuz gün içerisinde alabileceğiniz e-devlet şifresi için ödemeniz gereken ücret sadece 2’ TL dir. Almış olduğunuz bu e-devlet şifresini resmi sayfa üzerinden uygun olan boşluklara eksiksiz bir şekilde girin. Daha sonra sistemin sizleri tanımlayabilmesi ve hizmet dökümünüze ulaşabilmeniz için kimliğimi sorgula butonuna tıklayın ve buradan hizmet dökümünüze ulaşın.

Haberin Devamı

SSK - SGK Sorgulama

Kişi işe başladığı tarihten itibaren SSK kayıtlarında yer almakta ve resmi nitelik taşıyan her bilgisini de kayıt altında tutmaktadır. Bu kayıtlar zaman zaman kişiye gerekebilir. Bu belgeler özellikle kişinin emekli olması konusunda oldukça işe yarayan önemli bilgilerdir. Bu bilgiler baz alınarak hizmet yılı belirlenebilir ve kişi emekli olabilir. Bu bilgilerinizin yanı sıra hizmet dökümünü sizlere başka alanlarda da lazım olabilir. Örneğin kredi çekme talebinde ya da kredi kartı talebinde bulunduğunuz takdirde sizlerden bu bilgiler istenecektir. Bu bilgilere resmi bir belge niteliği kazandırmak için de hiç bir kuruma gitmenize gerek yoktur. E-devlet sistemi sayesinde öğreneceğiniz bu bilgileri çıktı alarak üzerindeki barkod sayesinde bu belgeyi resmileştirebilirsiniz. Bu bilgilere ulaşmak için resmi mesai saatini de göz önünde bulundurmanıza gerek yoktur. Günün her saatinde bu sisteme ulaşıp işleminizi yalnızca internet sayesinde birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilirsiniz