Gündem Ören Bayan cinayetinde bir karar daha!

Ören Bayan cinayetinde bir karar daha!

19.11.2021 - 11:23 | Son Güncellenme:

Ören Bayan firmasının kurucuları Jak Karako ile eşi Georgia Karako’yu evinde vahşice öldüren evdeki yardımcıları Farkhodjon Yusupova ve eşi Gulbakhor Yusupova, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 13’er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak Yargıtay, sanıkların evden çıkarken doğalgaz borularını kestikleri için cezalandırılmadıklarını belirterek dosyayı geri gönderdi. Yeniden yapılan yargılamada sanık Farkhodjon Yusupova 1 yıl daha hapis cezasına çarptırıldı.

Ören Bayan cinayetinde bir karar daha

Damla GÜLER / milliyet.com.tr
 
Ören Bayan İplikleri’nin eski sahibi Jak Karako ile eşi Georgia Karako’yu Ortaköy’deki villalarında bıçaklayarak öldürdükten sonra evlerinden hırsızlık yapan Özbekistan uyruklu karı koca Farkhodjon Yusupova ve eşi Gulbakhor Yusupova'nın yargılandığı davada sanıklar 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 13’er yıl hapis cezası almıştı. Ancak Yargıtay sanıkların evden çıkarken doğalgaz borusunu kestikleri için, “genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” suçundan da cezalandırılmaları gerektiğini belirterek dosyayı geri gönderdi. Sanıklara, “kasten öldürme” ve “yağma” suçlarından verilen cezalar ise onandı.

Haberin Devamı

"EŞİMİN SUÇU YOK"

Yargıtay kararının ardından İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Farkhodjon Yusupova getirilirken, sanık Gulbakhor Yusupova ise SEGBİS sistemi ile duruşmaya katıldı. Duruşmada savunma yapan Farkhodjon Yusupova, doğalgaz borusunu kendisinin kestiğini söyleyerek, “Eşimin bir suçu yok. O arabadaydı. Boruyu ben kestim” dedi. Sanık Gulbakhor Yusupova da suçsuz olduğunu belirterek, beraatini istedi. Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme sanık Farkhodjon Yusupova’yı, “genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanık Gulbakhor Yusupova’nın ise bu suçtan beraatine karar verdi.

Sanıklardan Farkhodjon Yusupov, davaya bakan İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada yaptığı savunmada, “Valizleri yerleştirdikten sonra aklıma fantastik bir şey geldi. Evi yakmak istedim. Tekrar eve dönüp doğalgazı açtım ve boruyu kestim. Yangın çıksın diye ampulü de yanık bırakarak evden ayrıldım. Eşime sigaramı evde unuttuğumu söyledim” ifadelerini kullanmıştı.