Gündem Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis

Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis

26.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı davasında 4,5 yıldır tutuklu yargılanan Osman Kavala, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis

ELİF ALTIN İstanbul  -Gezi Pakı olaylarına ilişkin aralarında iş insanı Osman Kavala ile CIA eski danışmanı Henry Barkey’in de bulunduğu 17 sanıklı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Osman Kavala SEGBİS ile bağlandı. Kavala “AİHM’in hak ihlali kararından sonra aleyhime sunulan delillerin hiçbiri beni suçla ilişkilendirip makul şüphe yaratmadığını açıkladıktan sonra delil olmayan delillerle hakkımda ağırlaştırılmış müebbet hapis istenmesi hukuki değildir” dedi. Mahkeme heyeti, Kavala’yı “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Yargılama sürecindeki tutum ve davranışları ve sabit olan eylemleri işleme biçimi dikkate alınarak takdiri indirim uygulanmadı.

Haberin Devamı

Mücella Yapıcı’ya 18 yıl

Mahkeme tutuksuz sanıklar Ayşe Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi’yi ayrı ayrı “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs” suçuna yardım etmekten 18’şer yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme bu sanıklara da iyi hal indirimi verilmesine yer olmadığına karar verdi.Mahkeme, sanıkların verilen ceza miktarı ve üzerlerine atılı suçun niteliği dikkate alınarak kaçma şüpheleri bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verdi.

Dosyalar ayrıldı

Firari sanıklar Ayşe Pınar Alabora, Henry Jack Barkey, Can Dündar, Gökçe Yılmaz, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, Mehmet Ali Alabora, Yiğit Aksakoğlu ve İnanç Ekmekçi hakkındaki dosyanın ayrılmasına ve yakalama emirlerinin beklenmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyetinden bir üye, karara şerh koydu.