Gündem Otopark sorunu için çözüm hazır! İBB Başkan adayı Kurum anlattı

Otopark sorunu için çözüm hazır! İBB Başkan adayı Kurum anlattı

18.01.2024 - 17:18 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'da gerçekleştirdiği ziyaretlerde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İstanbul’un en temel sorunlarından birinin otopark sorunu olduğunu belirten Kurum bu problemi nasıl çözeceklerini de anlattı.

Otopark sorunu için çözüm hazır İBB Başkan adayı Kurum anlattı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm Şantiyesi’ni ziyaret etti.

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevindeyken Okmeydanı’ndaki kentsel dönüşümün temellerini atan Kurum, ‘’İnsan ve İstanbul Odaklı Projeler’’ ile kentsel dönüşüme ağırlık vereceklerini belirtti. Murat Kurum, ‘’Çoğu mühendislik hizmeti almamış, 1999 depreminden önce yapılan, sağlıksız yapılardan oluşan binaları vatandaşın rızasıyla, burada oluşacak değeri vatandaşlarımıza sunarak dönüştüreceğiz.’’ dedi.

İstanbul’daki ulaşım sorununa da dikkat çeken Murat Kurum, ‘’Bu şehirde toplu ulaşıma dair tek bir sorun bırakmayacağız. Otopark sorununu da inşa edeceğimiz yer altı ve katlı otoparklarla çözeceğiz.’’ şeklinde sözlerini sürdürdü. İstanbul’u kültür, turizm, sanat ve müziğin başkenti yapacaklarının altını çizen Kurum, ‘’Bu şehri Fatih’in emanetine uygun eserlerle, hizmetlerle donatacağız.’’ diyerek konuşmasını tamamladı.Murat Kurum’a ziyareti sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız eşlik etti.

Haberin Devamı

Otopark sorunu için çözüm hazır İBB Başkan adayı Kurum anlattı

"İNSAN VE İSTANBUL ODAKLI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRDİK"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı döneminde kentsel dönüşümü başlattığı Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi kentsel dönüşüm şantiyesini ziyaret etti. "İnsan ve İstanbul Odaklı Projeleri’’ hayata geçirerek, vatandaşların yüzünü güldürdüklerini, yeni yuvalarına kavuşan anneler ile gençlerin mutluluklarına ortak olduklarını belirten Kurum, Beyoğlu Okmeydanı 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nin gelişimini anlattı. Murat Kurum, "İnsan ve İstanbul Odaklı Projelerimizle Okmeydanı’nda 186 bina, 778 konut ve 161 iş yerini tahliye ettik. Yıkım işlemlerini tamamladık." dedi. 2022 yılında vatandaşlarla birlikte temelleri atılan projede 778’i ev, 163’ü işyeri olmak üzere 941 bağımsız bölümün yanı sıra basketbol sahaları, yürüyüş yolları, parklar, cami ile birlikte 1115 araçlık otoparkın da vatandaşların hizmetine sunulacağını belirten Kurum, kentsel dönüşüme dikkat çekerek; "Bu bölgedeki Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Kulaksız, Piripaşa ve Piyalepaşa Mahallelerimizi kentsel dönüşüme aldık. Bölgede 5552 binamız, 24 bin 278 ev ve işyerimiz var. 100 bin insanımız bu güvensiz binalarda yaşıyor. Biz bu proje ile tüm vatandaşlarımızın hayatını doğrudan ilgilendiren çok büyük bir adım attık. Dönüşümü başlattık." sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

Haberin Devamı

"İSTANBUL'DA TEK BİR RİSKLİ YAPI KALMAYINCAYA KADAR ÇALIŞACAĞIZ"

Mahalledeki sağlıksız ve kontrolsüz yapılaşmaya vurgu yapan ve yapıların 1999 depreminden önce yapıldığını belirten Kurum, "Çoğu mühendislik hizmeti almamış, sağlıksız yapılardan oluşuyor. Yeterli altyapı hizmeti gelemiyor; okul, hastane gibi teknik-sosyal donatı alanları, park, yeşil alan gibi açık alanların inşasında zorlanıyor. Olası bir afet anında buradaki sağlıksız ve kontrolsüz yapılaşmanın can kaybına yol açması kaçınılmazdır." dedi.

Otopark sorunu için çözüm hazır İBB Başkan adayı Kurum anlattı

"MÜLKİYET SORUNU YAŞAYAN HİÇBİR KARDEŞİMİZ KALMAYACAK"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevini devralınca; Okmeydanı’nın her yerinde Şehir Yenileme çalışmalarını; hükümet ve ilçe belediyesiyle birlikte hızlandıracaklarını belirten Murat Kurum, "Okmeydanı genelinde geriye kalan 5 bin 358 binada bulunan 23 bin 213 ev ve iş yerimizi de vatandaşımızın gönül rızasıyla; burada oluşacak değeri vatandaşlarımıza sunarak dönüştüreceğiz. Hep söylediğimiz gibi; İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağız. Annelerimiz için, yavrularımızın güvenli yarınları için gecemizi gündüzümüze katacağız." diyerek kentsel dönüşümün öncelikleri olduğunu belirtti. İstanbul’daki mülkiyet sorununu da dile getiren Kurum, "Mülkiyet sorunu yaşayan hiçbir kardeşimiz kalmayacak, bu vatandaşlarımızı bir an önce tapularına kavuşturacağız." şeklinde sözlerini sürdürdü.

Haberin Devamı

"İSTANBUL'DA TOPLU ULAŞIMA DAİR TEK BİR SORUN BIRAKMAYACAĞIZ"

Büyükşehir Belediyesi’nin eksik bıraktığı acil olarak çözülmesi gereken her türlü meseleye şeffaf, katılımcı bir yöneticilikle ve vatandaşın katılımıyla odaklanacaklarının altını çizen ve ulaşımdaki sorunların çözümüne ağırlık vereceklerini vurgulayan Kurum, "Bu şehrin yollarında, caddelerinde ulaşımı daha akıcı hale getirmek için özel bir gayret sarf edeceğiz. Gerek İETT hat sayısını gerekse otobüs adedini artıracak, bu şehirde toplu ulaşıma dair tek bir sorun bırakmayacağız! İstanbul’un en temel sorunlarından biri olan otopark sorununu da inşa edeceğimiz yeni yüzlerce yeraltı ve katlı otoparklarla çözeceğiz." dedi.

Haberin Devamı

"İSTANBUL'U TURİZMİN, KÜLTÜRÜN, SANATIN VE MÜZİĞİN KALBİNİN ATTIĞI YER HALİNE GETİRECEĞİZ"

İstanbul’da kültür, sanat ve turizme dönük adımlar atacaklarını belirten Kurum, "İstanbul’u turizmin, kültürün, sanatın ve müziğin kalbinin attığı yer haline getireceğiz." dedi.

"FATİH'İN EMANETİNE UYGUN ESERLERLE BU ŞEHRİ DONATACAĞIZ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşamayan, sunduğu sosyal desteklerden yeterince faydalanamayan tek bir vatandaşın bırakılmayacağını dile getiren Murat Kurum, "İnşallah İstanbul’da göreve geldiğimizde bu şehri Fatih’in emanetine uygun eserlerle, hizmetlerle donatacağız!’’ sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Murat Kurum’a Okmeydanı Fetihtepe Kentsel Dönüşüm Alanı ziyaretinde AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız eşlik etti.

Otopark sorunu için çözüm hazır İBB Başkan adayı Kurum anlattı

"GAZZE'DEKİ DRAMI SON BULDURMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ VERECEĞİZ"

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Beyoğlu'nda esnafları ziyaret etti.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Beyoğlu'nu ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen 'Kurşun Geçirmez Düşler; Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi'ni de ziyaret eden Kurum, "Filistin'deki zulmü en ağır dille lanetliyoruz. Oradaki kardeşlerimizin huzur içerisinde yaşamasını da temenni ediyoruz. İnşallah onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız, İstanbullular yalnız bırakmayacak 85 milyon vatandaşımız yalnız bırakmayacak. El ele Gazze'deki dramı son buldurmak için, oradaki kardeşlerimize her zaman yardım elimizi uzatmak için mücadelemizi vereceğiz" dedi. Kurum daha sonra sergiden ayrılarak, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ni gezdi, vatandaşlarla sohbet etti.

Otopark sorunu için çözüm hazır İBB Başkan adayı Kurum anlattı

BEYOĞLU'NDA ESNAFI ZİYARET ETTİ

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, seçim çalışmalarına devam ediyor. Kurum bu kapsamda Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi’ne ve Beyoğlu esnafına ziyarette bulundu. Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi’nde Kurum’a Aydın Episkoposu Beniamin Dimopulos, Kıdemli Peder Dimitri Mayoğlu, Beyoğlu Rum Ortodoks Kiliseleri ve Mektepleri Vakfı ve RUMVADER Yönetim Kurulu Başkanı Yorgo Papalyaris eşlik etti. Kurum’a Beyoğlu Spor forması, kitap ve çiçek hediye edildi.

Otopark sorunu için çözüm hazır İBB Başkan adayı Kurum anlattı

Murat Kurum esnaf ziyareti sırasında ise Taksim Meydanı’nda bulunan simitçiden simit alarak basın mensuplarına ve vatandaşlara ikram etti. Taksim’in meşhur ıslak hamburgerinin de tadına bakan Kurum, kestanecilerin ikramını da geri çevirmedi.

Öte yandan Kurum yanına gelen küçük bir kıza tişört ve ayakkabı hediye etti. Kurum'a ziyareti sırasında esnaf ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.