Gündem Özel, Bükreş’te PES Liderler Zirvesi’ne katıldı

Özel, Bükreş’te PES Liderler Zirvesi’ne katıldı

07.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerinin ardından ilk yurt dışı seyahatini Romanya’nın başkenti Bükreş’e gerçekleştirdi.

Özel, Bükreş’te PES Liderler Zirvesi’ne katıldı

Özel, Avrupalı sosyal demokrat partilerin çatı partisi Avrupa Sosyalist Partisi’nin (PES) Liderler Zirvesi’ne katıldı. Özel, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İrlanda İşçi Partisi Başkanı Ivana Bacik, PES Başkanı ve eski İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu Başkanı Iratxe Garcia Perez, PES’in Avrupa Parlamentosu Başkan Adayı Nicolas Schmidt’in de arasında bulunduğu çok sayıda isim ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Filistin çağrısı

Öte yandan Özel, sosyal medya hesabından, “İspanya Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı değerli dostum Pedro Sanchez’in Filistin Devleti’ni yaz aylarından önce tanıyacakları açıklamasını memnuniyetle karşıladım. Tüm sosyal demokrat liderlere Filistin’i tanıma ve Filistin’in yanında durma çağrımı yineliyorum” dedi. Özel, ayrıca Hatay için bugün saat 15.00’te YSK önünde olacaklarını açıklayarak “Hatay’ın iradesine sahip çıkmak isteyen herkesi YSK önüne çağırıyorum” dedi.