Gündem Özgür Özel: CHP'yi iktidara taşıma sorumluluğumuz var

Özgür Özel: CHP'yi iktidara taşıma sorumluluğumuz var

18.05.2024 - 15:12 | Son Güncellenme:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile buluşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin adil ve kamucu yönetim anlayışının, 'artık buraları böyle yönetenler Türkiye'yi de çok iyi yönetirler' diyerek yapılacak ilk genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'ni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var. Bu anlamda herkes bize bu gözle bakıyor" dedi.

Özgür Özel: CHPyi iktidara taşıma sorumluluğumuz var

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da bir araya geldi. 31 Mart seçimlerinin ardından tebrik ziyareti niteliğinde yapılan görüşme İBB'nin Bakırköy'de bulunan ek hizmet binasında gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Görüşmeye Özgür Özel'in yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik katıldı. Konuşmaların ardından Ekrem İmamoğlu, genel başkan Özgür Özel'e bir tablo hediye ederken Özel'de Manisa'dan getirdiği mesir macununu İmamoğlu'na hediye etti. Ziyaretin ardından CHP Genel Başkanı Özel, İBB ziyaret defterini imzalayarak Saraçhane'de gerçekleştirilecek miting için İBB Binasından ayrıldı.

ÖZEL: BUGÜN BİR TELAŞ VAR TÜRKİYE'DE

Özgür Özel konuşmasına, Ekrem İmamoğlu ve ekibini 31 Mart seçimlerindeki başarılarından dolayı tebrik ederek başladı. Meclis çoğunluğunun alınmasıyla engellenmeden daha rahat hizmet edilebileceğini söyleyen Özel, "Tabii İstanbul'da beş yılda Ekrem İmamoğlu ve ekibinin yaptığı belediyecilik 31 Mart gecesi Cumhuriyet Halk Partisi'nin bütün Türkiye'ye yayılan ve o haritada nüfusun yüzde 65'ine, ekonominin yüzde 80'ine, toplanan verginin yüzde 87'sinin olduğu coğrafyaya hizmet etme imkanını yakalamamızda en önemli göstergelerden bir tanesi. Bugün bir telaş var Türkiye'de. Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul'da markalaşan hizmetleri şu anda bütün Türkiye'ye yayılıyor. Bütün yeni seçilen belediye başkanlarımız, hızla halk lokantaları açmak için yer bakıyorlar, yeri tutanlar, hazırlıklarını yapıyorlar. Hatta ilk birkaç tanesi açıldı bile. Diğer yandan kreşlerle ilgili çabalar var. Yurtlarla ilgili çok önemli çabalar var. Anne kart uygulamasının nasıl olduğunu ve nasıl yapılabileceğine ilişkin genel merkezimize, bütün belediye başkanlarımızın ciddi şekilde yönelmeleri var. Biz tabii bu konuda İstanbul, Ankara başta olmak üzere geçmiş dönem çok başarılı belediyecilik uygulamalarıyla Mersin'de, Antalya'da, Adana'da yapılan işlerin Muğla'da, Aydın'da, İzmir'de uzun süredir sürdürülen Eskişehir'de sürdürülen halkçı belediyecilik uygulamalarının artık bir eş güdüm halinde ve bütün Türkiye'de aynı görünür yüzle, vatandaşlarımıza sunulmasını önemsiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

ÖZEL: BURALARI BÖYLE YÖNETENLER TÜRKİYE'Yİ DE ÇOK İYİ YÖNETİRLER

Haberin Devamı

Özel, "Bunun için Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde eğitim, eşgüdüm ve denetimin sağlanacağı yeni ve çok güçlü bir yapı hazırlandı. Yavaş yavaş çalışmalarına başladı. Önümüzdeki dönemde bütün Türkiye sizin öncülüğünüzde başlayan vizyonel hizmetlerin, CHP'nin bütün belediyelerine yayıldığını ve eş güdüm halinde yürütüldüğünü görecekler. Bu dönem 31 Mart seçimlerinden önce şöyle bir sorumluluğunuz vardı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin israftan kaçan, hizmete yönelen herkesi kucaklayan belediyeciliğinin İstanbul'da bir dönem daha tescillenmesi gerekiyordu. Ama bu seferki sorumluluğumuz Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu adil ve kamucu yönetim anlayışının, 'artık buraları böyle yönetenler Türkiye'yi de çok iyi yönetirler' diyerek yapılacak ilk genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'ni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var. Bu anlamda herkes bize bu gözle bakıyor. Ben sizin ekibinizin sadece siyasi ekibinizin değil, genel sekreterliğimizden, yardımcılarından, iştiraklerimizin, yönetim kurulu başkanlarından başlayarak 90 bin kişilik İstanbul Büyükşehir Belediyesi ailesinin de aynı motivasyonda, aynı görev bilincinde olduğunu görüyoruz. Büyük bir umutla, büyük bir gururla sizleri takip ediyoruz. Yolunuz açık olsun. Bir kez daha tebrik ediyorum, başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Özgür Özel: CHPyi iktidara taşıma sorumluluğumuz var

İMAMOĞLU: MİLLETİMİZİN BİZE YÜKLEMİŞ OLDUĞU SORUMLULUKLARI DERİNDEN HİSSEDİYORUZ

Özel'e ziyaretleri nedeniyle İBB ailesi adına teşekkür ettiğini söyleyen İmamoğlu, "Yaklaşık 90 binin üzerinde çalışan olan bu güçlü mekanizmanın adına, her çalışanımızın adına hoş geldiniz demek isterim. Tabii İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gündemi oldukça yoğundur her zaman. Buna layık olmak ve 16 milyon insana en güçlü şekilde hizmet etmek bilinciyle hareket ediyoruz. Özellikle son yerel seçimden sonra milletimizin bize yüklemiş olduğu sorumlulukları da derinden hissediyor ve buna layık olma konusunda da büyük bir organizasyon çalışmaları yürütüyoruz aslında. Rutin işlerimizi ortaya koyarken bir yandan da daha yenilikçi, daha güçlü ve daha değerli işlere imza atan bir dönemi var etmek adına, bu beş yılın yine bir önceki kendi beş yıl ile yarışan ama onun çok daha üzerine çıtayı koyabilen bir anlayışı ortaya koyma çabası içerisindeyiz. Bu kapsamda sizin de ziyaretiniz ve çok değerli Grup Başkanvekilimiz, Genel Başkan Yardımcımız, İl Başkanımız ve milletvekillerimiz nezdinde bize moral verdiniz, çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Haberin Devamı

"DONANMAYI 33 YIL HALİÇ'TE ÇÜRÜTENLER YERİNE, HALİÇ'İ ZİNCİRLE KAPATANLARA KARŞI DONANMAYI KARADAN YÜRÜTENLERİ ÖRNEK ALMAK LAZIM"

Hediye taktimi sırasında bir muhabirin 'Sayın Cumhurbaşkanına da Manisa Mesir macunundan götürdünüz mü?' sorusuna da yanıt veren Özgür Özel, "Cumhurbaşkanımıza sorunları çözsün diye, güç versin diye verdiğimiz mesir macunumuzu Ekrem Başkanımızdan esirgeyecek halimiz yok. Fatih Sultan Mehmet'in yetiştiği topraklarda 478 yıl önce karılan bu macun 4 yıl sonra ilk kez bu sene saçılmıştı. Biz oradaydık, ümit ediyorum Ekrem başkanımızla birlikte törenlerde oluruz. Manisa Büyükşehir Belediye başkanımızın da selamlarıyla Ekrem Başkanımıza da güç, kuvvet versin diye hediye etmek istedik. Tabii birileri Osmanlı'yı ve bütün mirasını kendilerine kalmış bir miras gibi görüyorlar. Osmanlı'yı, son dönemini de çokça sahipleniyorlar. Esas Fatih Sultan Mehmet; tahta geçene kadar 4 yabancı dili öğrenmiş, sonra 6 yabancı dil bilen, mühendisliğe meraklı, dünyanın en iyi mühendislerini getirip de o dünyanın en güçlü toplarını döktüren, fizik çalışan, sürtünme mekaniği çalışan ve 19 yaşında babasının ölüm haberi geldiğinde, duasını okuyup, dizüstü çöküp, beyaz atın üstüne atlayıp, 'Beni seven arkamdan gelsin' deyip Edirne'ye giden ve 2 sene sonra İstanbul'u fetheden, fethederken de Manisa'da çalıştığı, sürtünmeyi ortadan kaldırmayla ilgili meseleyi Edirne'deki ayçiçek yağlarıyla dökerek, sürtünme katsayısını ortadan kaldıran, gemileri karadan yürüten, yani bilime, fenne önem veren birisi. Ve Osmanlı'da sahiplenilecek şey, sadece son dönemde, çöküş döneminin, gerileme döneminin padişahlarının birtakım yasakçı uygulamalarını sahiplenmek yerine, Fatih Sultan Mehmet'i sahiplenmek lazım. Dünyada ilk kez uçma fikrini aklına koyup da Galata Kulesi'nden uçan Hazarfen Ahmet Çelebi'yi görmek lazım. Tarihimizi bu cesur, kararlı, bilime fenne önem veren kahramanlarıyla da hatırlamak ve bugünkü yürüyüşümüze onların ışık tutmasını beklemek önemli. Donanmayı 33 yıl Haliç'te çürütenler yerine, Haliç'i zincirle kapatanlara karşı donanmayı karadan yürütenleri örnek almak lazım" şeklinde konuştu.

Yazarlar