Gündem Özgür Özel'den CHP Genel Başkanlığı vurgusu: Şampiyon yaparım

Özgür Özel'den CHP Genel Başkanlığı vurgusu: Şampiyon yaparım

24.09.2023 - 17:38 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, partisinin Manisa il kongresinde yaptığı konuşmada, 'Ama diyorsanız ki, 'Özgür biz sana inanıyor ve güveniyoruz, geç takımın başına'. Ben bu takımı şampiyon yaparım arkadaşlar' dedi. Kongrede partililer arasında arbede yaşandı.

Özgür Özelden CHP Genel Başkanlığı vurgusu: Şampiyon yaparım

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa 38’inci İl Kongresi Şehzadeler ilçesindeki Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti.

Haberin Devamı

Divan başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan’ın yaptığı kongrede Semih Balaban ve Ferdi Zeyrek yarıştı. Seçim öncesinde konuşma yapan CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP’de ön seçim ve tüzük konusunda yaşananlara ilişkin kendisine yönelik eleştirilere cevap verdi.

Özel, “MYK toplantılarına katılıyorum, görüşlerimi söylüyorum. Eleştirilerimi dile getiriyorum, oy hakkım yok ama olanlar kadar konuşuyorum. İçeride en çok itiraz eden, en çok eleştiren ama dışarı çıkıldığında uygulamanın yapıldığı sırada görevini yapması gereken bir pozisyondayım. Ben partinin yasama kanadındayım, ben Meclis’teyim. Partim adına konuşuyor ve saldırılara cevap veriyor, düşüncelerimizi ifade ediyorum. CHP’nin grup başkanvekilliğini yaparken, ben kendi görevimi yaparken, partimi, grubumu ve üyelerimin yüzünü hiç öne eğdirmedim. Ben sizi utandırdım mı, bir eksik yaptım mı? Süleyman Soylu’ya, Hulusi Akar’a, Binali Yıldırım’a, Tayyip Erdoğan’a karşı sizin yüzünüzü hiç öne eğmedim arkadaşlar" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'TOP TOPLAMAYA DA RAZIYIM'

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Değerli partililerim, dünyadaki bütün diktatörler seçime katılım oranının muhalefetteki düşüşünden beslenirler. Sizin omzunuz düştüyse beyefendinin yüzü gülmeye başlar. Çünkü biz enerjimizi kaybedersek, seçmen siyasi partilerden, muhalefetten, siyasetten umudunu keser ve sandıktan uzaklaşır. Bu tehlikeye karşı bir itiraz, yenileniş ve yeni bir yol yürüyüşe ihtiyaç vardır. Ben evladınız olarak, Özgür Özel olarak 'Kaybeden takımda santrfor olarak oynayacağıma, kazanan takımda her mevkiye talibim' dedim. 'Özgür, sen çok oynadın, kaleye geç kaleye. Orta saha, orta saha. Biraz dinlen yedek otur, yedek kulübesinde. Artık oynama top topla' deseniz, top toplamaya da razıyım. Ama diyorsanız ki, 'Özgür biz sana inanıyor ve güveniyoruz, geç takımın başına'. Ben bu takımı şampiyon yaparım arkadaşlar."

Özgür Özelden CHP Genel Başkanlığı vurgusu: Şampiyon yaparım

'MESAFEYİ CESARETLE KAPATIN'

İlhan Cihaner ise yaptığı konuşmada, “Bu genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce 'Cumhuriyet Halk Partisi artık değişti', 'Cumhuriyet Halk Partisi geniş kesimlere açıldı' diye bir değişim güzellemeleri yapıldı. O değişim sahiden böyle alkışlanacak bir değişim miydi? Tam tersi şimdi değişim isteyenler ve genel merkezciler Türkiye'nin bu hale gelmesindeki en kritik belki de siyasi hamle olan o değişim sürecinin bir kere hesabını verecekler. Yani o değişim olurken siyasal İslamcılar alkışlıyordu, liberaller alkışlıyordu, Fetullahçılar alkışlıyordu sadece biz eleştiriyorduk. Ama biz o zaman siyaset bilmemezlikle, Norveç'te yaşamakla suçlanıyorduk. Benim size bir çağrım var; eğer iktidara giden halkın partisini kuracaksak vicdanınızdaki, geçmişinizdeki o duygularla kararınız arasındaki mesafeyi cesaretle kapatın. Bırakın o afili isimleri, unvanları sadece fikirlere odaklanın. Bu tartışma zeminini siyasi ideolojik zemine indirirsek hepimizi esir almış olan yılgınlık duygusundan, umutsuzluk duygusundan süratle çıkarız. Gelin bize omuz verin Cumhuriyet Halk Partisi'ni, halkın partisi yapalım" açıklamalarında bulundu.

Haberin Devamı

Özgür Özelden CHP Genel Başkanlığı vurgusu: Şampiyon yaparım

Haberin Devamı

KONGREDE ARBEDE ÇIKTI

CHP Manisa 38’inci İl Kongresi'nde CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel ile İlhan Cihaner'in yaptığı konuşmaların ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, konuşmasında CHP eski Milletvekili Hasan Ören'i eleştirince tansiyon yükseldi. Kongrede partililer arasında arbede yaşandı. CHP Manisa mevcut İl Başkanı Ali Kuyumcu'nun araya girmesi üzerine gerginlik son buldu.

Özgür Özelden CHP Genel Başkanlığı vurgusu: Şampiyon yaparım

MANİSA CHP’DE FERDİ ZEYREK KAZANDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Kongresi, Şehzadeler ilçesindeki Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Divan başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan’ın yaptığı kongrede Semih Balaban ve Ferdi Zeyrek yarıştı. 610 delegeden 600’ü oy kullanırken, 2 oy geçersiz sayıldı. Ferdi Zeyrek 342 oy alırken, Semih Balaban ise 256 oy aldı. Seçimi kazanan Ferdi Zeyrek ve yönetimi büyük sevinç yaşadı. Partililer kongre salonunda değişim ve Özgür başkan sloganları attı.