Gündem Paris suikastı MİT’in içinden

Paris suikastı MİT’in içinden

16.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

KCK yöneticilerinden Cemil Bayık, Cumhuriyet gazetesinden Ahmet Şık’ın sorularına verdiği yanıtta çözüm sürecinin ilerlemesi için Abdullah Öcalan ile görüşmelerinin sağlanması gerektiğini belirtti.

Paris suikastı MİT’in içinden


Öcalan’la doğrudan ilişki kurmak istediklerini, telefkonferansı kabul etmeyeceklerini belirten Bayık, “Bizzat yüz yüze görüşmemiz gerekiyor. Biz de gidebiliriz. İstenirse götürebilirler” dedi. PKK’nın silah bırakması için Öcalan’ın serbest bırakılması gerektiğini öne süren Bayık şöyle konuştu: “Önder Apo gelip görüşmeden hiç kimse gerillayı ikna edemez. Biz bu hareketin eşbaşkanlığını yürütüyoruz ama biz bile gerillayı ikna edemeyiz. Gelip gerilla ile gerilla komutanlarıyla görüşürse ancak o zaman ikna etmek mümkün olur. Onun dışında ikna edebilecek bir güç yoktur.”
Bayık, Paris’te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in suikastla öldürülmesine ilişkin ise bu suikastı MİT’in gerçekleştirdiğini öne sürerek şunları söyledi: “Çözüm süreci başlamadan önü kesilmek istendi. MİT, ‘Cinayet bizim tarafımızdan yapılmıştır, bunu inkâr etmiyoruz’ dedi. MİT içinde bazı kanatların olduğu ve onları yaptığı söylendi. Hakan Fidan öyle söyledi. Ama bize göre MİT bir bütün olarak o cinayetlerden haberdardır. Hakan Fidan ‘Bizim resmi kâğıtlarımız kullanılmış’ dedi. MİT içinde cemaatçiler, ulusalcılar var onlar yaptı, dedi. Ama bize göre hepsinin haberi var. Ömer Güney bir tetikçidir” diye konuştu.