Gündem Parsel pafta sorgulama işlemlerini online uygulama ile yapabilirsiniz!

Parsel pafta sorgulama işlemlerini online uygulama ile yapabilirsiniz!

17.10.2016 - 09:24 | Son Güncellenme:

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) parsel pafta sorgulama uygulaması yoğun ilgi görüyor. Günümüzde tüm vatandaşlar online parsel pafta sorgulama uygulamasını kullanabiliyor. Online parsel pafta sorgulama uygulaması harita ve sokak görüntüsü özellikleri kazanarak çok daha kapsamlı bir uygulama haline geldi.

Parsel pafta sorgulama işlemlerini online uygulama ile yapabilirsiniz

Teknoloji çağında tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de kamu alanında internet altyapısı son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya başlandı. Özellikle de vatandaşın nerede olursa olsun internete erişim sağlayabilme şansına sahip olduğu günümüz Türkiye’sinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) tarafından internet ortamı üzerinde parsel pafta sorgulama uygulaması hizmeti sunuluyor. Günümüz Türkiye coğrafyasının tüm parsel, pafta ve arsa bilgilerinin her bir ayrıntısı ile internet ortamı üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde alınabilmesine yardımcı olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün bu online uygulaması oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisi ile birlikte vatandaşlar nerede olursa olsun internet ortamına erişim imkanına sahip olabiliyor. Bu durumda yaşamı içerisinde her türlü ihtiyacı konusunda internet ortamı üzerinde yer alan dijital hizmet olanaklarını kullanmayı tercih etmesine neden oluyor. Vatandaşların işlemlerini daha hızlı ve daha pratik biçimde yapabilmesini sağlayan bu online hizmetlere son yıllarda artan yoğun ilgisi kamu alanında da bu hizmet anlayışının benimsenmesine ve dolayısı ile internette kamu hizmetlerinin sunulmasına neden oluyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının online hizmetleri vatandaşlara çok önemli avantajlar sağlarken Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hizmete açılan parsel pafta sorgulama hizmet uygulaması oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

İnternet üzerinde yer alan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün online parsel pafta sorgulama uygulaması üzerinden 7 gün 24 saat işlem gerçekleştirebilme şansı bulunuyor. Özellikle de emlak, inşaat, yapı, tarım ve mühendislik gibi oldukça geniş ve fazla sektöre yönelik olarak çok önemli hizmetler sunuyor olması nedeni ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün online parsel pafta sorgulama hizmet uygulaması oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Yenilenen yüzü ile daha geniş kapsamlı olarak hizmet vermeye başlayan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün bu online hizmet uygulamasına özellikle harita özelliğinin kazandırılması vatandaşlara işlemleri konusunda önemli bir kolaylık ve alacakları sonuçlarda çok daha geniş ayrıntılar verilmesini sağlıyor.

Sokak görüntüsü özelliğinin de getirilmiş olduğu parsel pafta sorgulama uygulaması üzerinde günümüz ün en popüler dijital harita uygulamalarından istenen alternatif seçilerek, sorgulama işlemi görsel yönden de daha zengin hale getirilebiliyor. Tüm vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak kullanılabilmekte olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün online parsel pafta sorgulama uygulaması üzerinde vatandaşlar idari sorgu ve coğrafi sorgu şeklinde 2 farklı sorgulama alternatifinden birisini kullanabilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de vatandaşlar parsel pafta sorgulama uygulaması üzerinde idari sorgu seçeneği ile yapacağı parsel sorgulamalarında il, ilçe, mahalle, ada ve parsel bilgilerini giriyor, coğrafi sorgu seçeneği ile yapacağı parsel sorgulamalarında ise sadece enlem ve boylam bilgilerini girerek sonuçları alabilme şansına sahip olabiliyor.