Gündem Parsel Sorgulama İşleminde Dijital Kolaylık!

Parsel Sorgulama İşleminde Dijital Kolaylık!

23.03.2015 - 12:03 | Son Güncellenme:

Parsel sorgulama işleminizi istediğiniz anda kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Parsel sorgulama işlemi nerden ve nasıl yapılır tüm işlemleri detaylı olarak sizler için hazırladık.

Parsel Sorgulama İşleminde Dijital Kolaylık

Son yıllarda büyük bir hız ile gelişmekte olan teknolojinin sunmakta olduğu yeni nesil imkanlardan yararlanarak çok daha pratik bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Modern teknolojinin son yıllarda yakaladığı hızı gelişim ivmesini en etkin şekilde kullanmakta olan devlet kurumlarının başında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ nün online hizmetlerdeki aktif rolü parsel işlemlerinde vatandaşlara oldukça önemli kolaylıklar sağlıyor. Bu neden ile de günümüzde vatandaşlar Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ile olan işlemlerini çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA

Dijital ortam içerisinde yer almakta olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ nün resmi internet sayfasında bulunan online hizmetler menüsünden ulaşabileceğiniz Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü ekranından parsel sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Parsel sorgulama işlemleri için Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü ekranında iki farklı sorgulama tekniği bulunuyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ nün dijital ortamda sunmuş olduğu yeni online parsel sorgulama hizmetinden yararlanarak, pratik bir şekilde idari sorgu ve coğrafi sorgu olarak farklı iki yöntem ile gerçekleştirebiliyorsunuz. Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü ekranından yapacağınız parsel sorgulama işlemi için alacağınız arsa veya kendi arsanızın enlem ve boylam bilgilerini girerek gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Parsel sorgulama işleminde Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü’ nün sorgulama ekranında idari sorgu işlemlerinizi ‘il’, ‘ilçe’, ‘mahalle/köy’, ‘ada’ ve ‘parsel’ bilgilerinizi eksiksiz ve hatasız olarak girmeniz gerekiyor. Parsel sorgulamanız ile birlikte artık çok daha pratik bir şekilde arsanız hakkında detaylı bilgilere kolay bir şekilde ulaşabiliyorsunuz.

Dijital ortamda sunulmakta olan bu yeni nesil teknoloji hizmeti parsel sorgulama ile birlikte artık arsanız hakkında detaylı ve güncel bilgilere ulaşabilirsiniz. Dijital ortamda yapacağınız bu sorgulama işlemi ile arsanız hakkında öğrenebileceğiniz bilgiler arasında parselin boyutu, bulunduğu mevki, bulunduğu mevki çevresinde yer alan alanlara ulaşabiliyorsunuz.

Parsel sorgulaması ile birlikte inşaat ve emlak sektöründe oldukça uzun süren evrak işlemlerine yol açan bu sorgulama oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Bu yeni hizmet uygulaması genel olarak arazi sahipleri, arazi satışı yapanlar, aracılar, yatırımcılar ve müteahhitler tarafından yoğun olarak kullanılmakta olan bir sistem olarak öne çıkıyor.