Gündem Pasaport yenileme işlemleri için online başvuru sistemi!

Pasaport yenileme işlemleri için online başvuru sistemi!

07.11.2016 - 08:58 | Son Güncellenme:

Vatandaşların süresi dolan pasaportlarına yönelik olarak pasaport yenileme süreci işleniyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından pasaport yenileme işlemlerinde vatandaşlara önemli bir çözüm sunuluyor. Vatandaşlar pasaport yenileme işlemlerini e-pasaport çerçevesinde yeni başvuru ile yapabiliyor.

Pasaport yenileme işlemleri için online başvuru sistemi

Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisi insanların yaşamları içerisinde çok önemli bir yer kazanıyor. Bu durumda günümüz insanlarının yaşamlarının her noktasında akıllı cihaz teknolojilerinin sunduğu çözümlerden yararlanma ihtiyacını doğuruyor ki bu durum son dönemlerde kamu hizmetleri alanında da kendisini göstermeye başladı. Özellikle Türkiye’de yeni geçilen e-pasaport dönemi de bu tarz uygulamaların başında geliyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların şu an kullanmakta oldukları mevcut pasaportlarına yönelik olarak pasaport yenileme işlemi ile e-pasaport sahibi olabiliyor.

Pasaport Yenileme İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde uygulanmakta olan ve Türkiye’de yurtdışı çıkışlarını gelişmiş ve çağdaş ülke standartlarına getirerek, modern yüzyıl teknolojisinin sunduğu avantajlardan bu alanda da vatandaşların yararlanılabilmesi e-pasaport uygulamaları çerçevesinde sağlanıyor. Bu noktada günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuruları ile alabildikleri pasaportlarında belirli bir geçerlilik süresi bulunuyor. Bu sebep ile de bu geçerlilik süresi sona eren vatandaşların, pasaportlarının kullanımını sürdürebilmeleri için pasaport yenileme işlemi için başvuru gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Bu noktada günümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde uygulamaya alınan e-pasaport uygulamaları çerçevesinde vatandaşların e-pasaport uygulamasına geçiş yapabilmek için ya da pasaport sürelerinin dolması nedeni ile pasaport kullanım süresinin uzatılabilmesi için pasaport yenileme gerçekleştirmeleri gerekiyor. Ancak vatandaşlar, e-pasaport uygulamasında artık pasaport kullanım süresinin sona ermesinin ardından pasaport yenileme işlemi için başvuruda bulunamıyor. Çünkü günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde yeni uygulanmaya başlanan e-pasaport uygulaması ile birlikte vatandaşların pasaportlarının kullanım süresinin sona ermesinin ardından pasaport yenileme işlemi ile pasaportlarının süresini uzatabilme şansları bulunmuyor. Anca vatandaşlar, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak, pasaport yenileme işlemini daha farklı şekilde yeni başvuru ile tekrar pasaport alımı çerçevesinde gerçekleştirmesi gerekiyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılmış olan epasaport.egm.gov.tr adresi üzerinden vatandaşlar pasaport yenileme çerçevesinde yeni e-pasaport alımı için başvurularını kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Pasaport başvuru işlemleri genel olarak ilgili Emniyet Müdürlüğü’ne randevu alımı ile gerçekleştirilebiliyor. Bu çerçevede de vatandaşlar pasaport yenileme çerçevesinde e-pasaport’a hemen başvur ekranı üzerinden gerekli aşamaları gerçekleştirerek, randevu alım işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor. Yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların işlemleri randevusuz olarak da alınabiliyor. Ancak randevusuz olarak pasaport yenileme veya e-pasaport işlemleri sınırlı sayılarda gerçekleştiriliyor.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinin gelişen ve büyüyen yapısına uygun ve vatandaşların yeni nesil dünyanın değişen ihtiyaçları çerçevesinde daha uygun ve daha kaliteli pasaport hizmetleri alabilmesinin sağlanabilmesi amacı ile uluslar arası standartlarda hazırlanmış olan e-pasaport uygulaması 1 haziran 2010 tarihinden itibaren kullanıma sunulmuştu. Türkiye genelindeki 81 il ve 310 ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne, yurt dışında ise bağlı bulunulan dış temsilciliğe gerçekleştirebilme şansı bulunuyor.