Gündem PKK gizledi mi? Firardan 1 gün sonra terör örgütü kimliği

PKK gizledi mi? Firardan 1 gün sonra terör örgütü kimliği

31.12.2015 - 16:48 | Son Güncellenme:

İzmir'in Buca İlçesi’ndeki Merkez Komutanlığı’nda askerlik görevini yaparken 12 Haziran 2015 tarihinde ortadan kaybolan, geçen 26 Aralık’ta ise Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen Osman Karadeniz’e, birliğinden firar ettikten bir gün sonra terör örgütü PKK tarafından kimlik kartı hazırlandığı ortaya çıktı. İzmir Valisi "Bu istismar ile haince algı oluşturmaya çalıştılar" dedi.

PKK gizledi mi Firardan 1 gün sonra terör örgütü kimliği

20 yaşındaki Osman Karadeniz, İzmir’in Buca İlçesi’ndeki Merkez Komutanlığı emrinde askerlik görevini yaparken geçen 12 Haziran’da ortadan kayboldu. 16 Haziran’da İzmir’e gelen kardeşi Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Şirinyer Polis Merkezi Amirliği’ne kayıp başvurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Osman Karadeniz’in kayıp olduğu iddiası üzerine o tarihte yapılan incelemede; 12 Haziran günü öğle saatlerinde, İzmir Merkez Komutanlığı’ndan, Denizli’deki yeni birliğine gitmek üzere İnzibat Merkez Komutanlığı’ndan 2 günlük yol belgesini alarak ayrıldığı tespit edildi. Karadeniz'in telefonunu, Şirinyer semtindeki bir telefon bayiine 275 TL’ye sattığı belirlendi. PKK'ya katılmış olabileceği ihtimali değerlendirildi.

Bu süreçte aile, oğullarının bulunması için siyasilere çağrı yaptı. Konu Meclis gündemine taşındı.

19 Haziran 2015 tarihinde, İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi tarafından İzmir Valiliği’ne, kayıp Osman Karadeniz’in bulunması ve akıbetinin araştırılmasına yönelik dilekçe de verildi. Bu dilekçe de işleme konularak Karadeniz’in bulunmasına yönelik ülke genelinde çalışma yapıldı.

Haberin Devamı

ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLDÜ

Ortadan kaybolmasıyla ilgili iddialar sürerken, PKK/KCK terör örgütü üyesi ’Kurtay Amed’ kod adlı Osman Karadeniz, 26 Aralık 2015 tarihinde, Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde güvenlik güçleriyle girdiği çatışma öldü. Yapılan incelemede Karadeniz’in terör örgütüne katılmak amacıyla 12 Haziran 2015 tarihinde birliğinden firar ettiği, bunu yakın çevresiyle paylaştığı, 13 Haziran 2015 tarihinde de adına, PKK/KCK terör örgütüne katıldığını gösteren kimlik belgesi düzenlendiği ortaya çıktı.

VALİDEN SERT TEPKİ GELDİ

İzmir Valisi Mustafa Toprak, PKK’ya katılan Karadeniz'in askeri birliğinden firar etmesinin bilinerek istismar edildiği görüşünde. Vali Toprak, "Bu istismar ile devletimiz aleyhinde gerçek dışı ve haince algı oluşturmaya çalışılması, devleti işkenceci ve terörist göstermeye çalışan terör örgütü ve müzahirlerinin ve yandaşlarının içinde bulundukları sinsi plan ve ihanetlerini açıkça gösterdiğini halkımızın bilgilerine sunuyoruz" dedi.