Gündem Plaka Ceza Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır ve Plakadan Trafik Cezası Sorgulama Sayfası

Plaka Ceza Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır ve Plakadan Trafik Cezası Sorgulama Sayfası

27.04.2018 - 17:19 | Son Güncellenme:

Trafik cezasının plaka üzerinden sorgulanma işlemleri günümüzde çok kolay yapılmaktadır. Plakaya gelen trafik cezalarını e-Devlet üzerinden kolayca sorgulayabilirsiniz. E-Devlet üzerinden plakaya gelen trafik cezalarını nasıl sorgulayabilirsiniz?

Plaka Ceza Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır ve Plakadan Trafik Cezası Sorgulama Sayfası

Trafik cezasının plakaya kesilmesi

Haberin Devamı

Günümüzde cezalar artık aracın plakasına kesiliyor ve seyir halindeyken trafik kurallarına uymayan sürücüler kameralarla ya da trafik polisleri tarafından ceza yemektedir. Peki, plakaya kesilen cezaları sorgulamak için ne yapmak gerekiyor? Trafik kurallarına uymadığınızda aracınızın plakasına gelen cezaları siz de internet üzerinden kolayca sorgulayabilir ve cezanın ödemesini anında yapabilirsiniz.

Plaka ceza sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Günümüzde e-Devlet üzerinden giriş yaparak birçok işimizi pratik ve hızlı bir şekilde çözmekteyiz. Trafik cezası sorgulaması yapabilmek için öncelikle e-Devlet girişi yapmamız gerekiyor. Bu yapmak için birçok seçeneğiniz var. İnternet bankacılığı, E-İmza, e-Devlet şifresi, Mobil imza ve T.C. kimlik kartı seçenekleri ile girişi kolayca yapabilirsiniz. Kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen yöntemlerden biri e-devlet giriş şifresi ile giriş yapmak ve internet bankacılığı ile e-devlete bağlanmaktır. Siz de e-devlete girerek Borç Sorgulama ve Ödeme seçeneğini kullanarak Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme bağlantısı ile cezanızı sorgulayarak anında ödemesini yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezası nasıl ödenir?

Trafik cezası ödemek istediğinizde internet üzerinden e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaparak plakaya gelen cezayı öğrenerek ödemesini yapabilir ve borcu sıfırlayabilirsiniz. Cezanın sürücüye tebliğ edilmesi sonrasında bankalar aracılığı ile trafik cezanızı resmi kanallarla ödeyebilirsiniz.

Günümüzde cezalar artık aracın plakasına kesilmekte ve trafik kurallarına uymayan sürücüler ceza yemektedir. Banka ile cezanın ödemesi en kolayıdır, fakat bunun dışında Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden kredi kartınızı kullanarak da cezanın ödemesini yapabilirsiniz. Günümüzde PTT şubelerinden nakit olarak cezanın borcunu ödeme imkânına da sahipsiniz. PTT şubelerine giderek plakanıza gelen ceza varsa borcunu kolaylıkla ödeyebilirsiniz.