Gündem Plaka ile araç sorgulama ve SMS ile hasar kaydı sorgulama nereden yapılır?

Plaka ile araç sorgulama ve SMS ile hasar kaydı sorgulama nereden yapılır?

05.01.2016 - 21:33 | Son Güncellenme:

Plaka bilgilerinizle araç sorgulamanızı yapabileceğiniz gibi SMS üzerinden de hasar kaydı sorgulamanızı yapabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Plaka ile araç sorgulama ve SMS ile hasar kaydı sorgulama nereden yapılır

Dijital hizmetler yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer bulmaya devam ediyor. Özellikle de son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte internet hizmetleri çok daha geniş bir kapsama ulaşıyor ve vatandaşlara önemli hizmet kolaylıkları sağlıyor. Son yıllarda bu şekilde yaşamın her alanında kendisine yer bulan teknolojik gelişmeler ve internet altyapısı kamu kurumları tarafından vatandaşa sunulan kamu hizmetlerinde de aktif olarak kullanılıyor. İnternet üzerinde yer alan kamu kurumlarına ait online hizmet uygulamaları ile birlikte sadece dakikalar içerisinde kamu işlemleri gerçekleştirilebiliyor ve güncel bilgiler alınabiliyor. Vatandaşın akıllı teknolojiler sayesinde internete kolay bir şekilde bulunduğu her yerden erişim sağlayabildiği bugünlerde internet üzerinde vatandaşa online araç sorgulama hizmeti sunuluyor. Özellikle günümüz modern Türkiye’sinde otomotiv sektörü son derece hareketli ve canlı bir süreç geçiriyor ki bu durumda trafikte bulunan araç sayısının her geçen gün hızla artmasına yol açıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmeti günümüz modern Türkiye’sinde vatandaşın araç ticaretlerinde karşı karşıya kaldıkları olumsuz durumların önüne geçilebilmesine ve kesinlikle son derece güvenli araç ticaretleri gerçekleştirebilmeleri sağlanabiliyor. Bu nedenle de günümüz modern Türkiye’sinde internet üzerinde yer alan bu online hizmet vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde araç ticaretlerinde kullanılıyor. Son yıllarda Türkiye’de başta ikinci el araç alım-satım piyasası olmak üzere pek çok araç ticaretinde araç alacak vatandaşların karşı karşıya kaldıkları belli başlı bazı sorunlar bulunuyor. Bu sorunlar vatandaşların hem maddi hem da manevi yönden ciddi zararlar görmesine ve mağduriyet yaşamasına neden olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern teknolojisini aktif olarak kullanan kamu kurumları arasında yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından internet üzerinde online araç sorgulama hizmeti sunuluyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern Türkiye’sinde vatandaşların sıklıkla karşı karşıya kaldıkları başlıca sorunların başında yer alan çalıntı araç durumu vatandaşın son derece ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmasına ve maddi yönden büyük mağduriyetler yaşamasına neden oluyor. Son yıllarda başta ikinci el araç alım-satım sektörü olmak üzere tüm araç ticaretlerinde vatandaşın sıklıkla karşı karşıya kaldığı ve büyük mağduriyetler yaşadığı çalıntı araç durumu dolayısı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından online araç sorgulaması hizmeti başlatıldı. Araç almak isteyen vatandaşların karşı karşıya kaldıkları bu soruna yönelik olarak internet üzerinden hizmete açılan bu dijital hizmet vatandaşın birkaç dakika içerisinde aracın çalıntı olup, olmadığını öğrenebilmesine yardımcı oluyor. Özellikle de vatandaşların birkaç dakika içerisinde aracın tüm yasal ve resmi bilgilerine en güncel hali ile ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Mobil teknolojiler ile birlikte internete her yerden bağlantı sağlanabiliyor olması dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmeti ile çalıntı araç sorgulamalarının dakikalar içerisinde yapılabilmesi sağlanabiliyor. Dijital platform üzerinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online plaka sorgulama hizmeti e-Devlet sistemi üzerinden kullanılabiliyor. Vatandaş, internete bağlanabildiği her yerden dijital platform üzerinde yer alan turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet sistemine bağlanarak, ‘sisteme giriş’ penceresinde kimlik doğrulaması yaparak, sisteme giriş yapabiliyor. E-Devlet çalıntı araç sorgulaması işlemi için ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş seçeneklerinden birisi kullanılabiliyor. Buradan sonra ise vatandaş e-hizmetler sayfasından Emniyet Genel Müdürlüğü’nün araç sorgulaması hizmetine ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaşların bir aracın çalıntı olup, olmadığını internet kolaylığında öğrenebilmesine yardımcı olan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital araç sorgulama hizmeti ile aracın plakasından tüm yasal bilgilerini öğrenebilmek mümkün oluyor. Ayrıca vatandaşın aracın hasar bilgisinin doğruluğunu teyit ederek, güvenli araç ticareti yapabilmesine imkan veren Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi online araç hasar sorgulama hizmeti bulunuyor. Vatandaş dijital platformda Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi web sayfasında bulunan online hizmetler kategorisinin ‘Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama’ alt kategorisinde 3 farklı sorgulama yönteminden birisini kullanarak araç hasar kaydı sorgulama yapabiliyor. SGBM vatandaşın cep telefonlarından kısa mesaj ile araç hasar bilgisini sorgulayabilmesi amacı ile mobil tramer sorgulama hizmetine başladı. Vatandaşlar cep telefonlarının kısa mesaj bölümünden araç plaka bilgisini 5664’e göndererek, sorgulama yapabiliyor ve aracın tüm hasar bilgisini ayrıntılı olarak kısa mesaj halinde alabiliyor.