Gündem Plakadan araç sorgulama SMS numarası kaçtır?

Plakadan araç sorgulama SMS numarası kaçtır?

21.03.2016 - 23:11 | Son Güncellenme:

Plaka bilgilerinizle araç sorgulama işlemini online olarak yapabilirsiniz. Aynı zamanda 5664 SMS numarasını da kullanabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Plakadan araç sorgulama SMS numarası kaçtır

Satın alacağınız bir aracın özelliklerini bilmeniz gereklidir. Araç alacak olan vatandaşlar alacak olduğu aracın özelliklerini ve durumunu araştırarak almalı. Sıfır araç alacak olan vatandaşlar rahat bir şekilde araba alımını gerçekleştirebilir. Çünkü o aracı daha önce kullanan olmamıştır ve hiç bir sıkıntısı yoktur. Ama son dönemlerde sıfır araçların fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı vatandaşlar genellikle ikinci el araç alımına yönelmiş durumdalar. İkinci el araç alım satımı yapan kişilerde son zamanlarda artış göstermiştir. Eğer bu işlerin içinde değilseniz yani araca bakarak aracın durumunu, hangi parçalarının değiştiğini, boyalı olup olmadığını veya aracın kazalı olup olmadığını tam olarak anlayamazsınız. Bu gibi durumlar araç alırken önemli durumlardır. Görünüş olarak araçta bir sıkıntı olmadığını düşünseniz bile aracın bazı sıkıntıları olabilir. Bu yüzden araç alırken dikkat etmeniz gereken birçok konu vardır.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Aracın özellikleri, durumu, motorunun durumu araç satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardır. Aracın çalıntı olup olmadığı da dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bu bilgilerin hepsini araç sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama işlemini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Satın alacağınız aracın plaka bilgileri de önem arz etmektedir. Satın alacağınız aracın plaka bilgilerini, plakanın üzerinde trafik cezası olup olmadığını internet üzerinden plaka sorgulama işlemini gerçekleştirerek öğrenebilirsiniz. Araç alırken en çok dikkat etmeniz gereken konu ise aracın kazalı olup olmamasıdır. Aracın hangi parçalarının değiştiği, hangi parçalarının boyandığını araç hasar kaydı sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken son konu ise aracın sigorta bilgileridir. Aracın sigorta bilgilerini tramer sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Araç hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama işlemini internet üzerinden Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz.

Araç sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden araç sorgulama işlemi için sisteme giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra sisteme giriş yolları karşınıza gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi birisi ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha pratik olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğinizde giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer üzerinde T.C. kimlik numarası olan nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında elde edebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Emniyet Genel Müdürlüğünü bulmanız gereklidir. Emniyet Genel Müdürlüğünü bulduktan sonra alt bölümlerinden Trafik şube bölümü altından araç sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Plaka sorgulama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden şifresiz olarak plaka sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfada yer alan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçtikten sonra açılan sayfaya T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı ve doğum tarihinizi girmeniz gereklidir. Daha sonra sorgulama seçenekleri karşınıza gelecektir. Bu sorgulama seçeneklerinden araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtiğinizde açılan sayfaya araç plaka numarasını ile birlikte tescil belge seri ve numarasını girmeniz gereklidir.

Araç hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama işlemini internet üzerinden Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin internet sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. Bu internet sayfasına giriş yaptıktan sonra ana sayfada sorgulamalar bölümü yer almaktadır. Bu sorgulamalar bölümünden kaza tespit tutanağı sorgulama seçeneğini seçtikten sonra araç hasar kaydı sorgulama işlemine devam edebilirsiniz. Bu seçeneği seçtiğinizde karşınıza 3 farklı sorgulama seçeneği gelecektir. Bu sorgulama seçeneklerinden hepsinde de araç plakası sorulmaktadır. Diğer sorulan bilgilerden hangisini biliyorsanız o sorgulama seçeneği ile sorgulama işlemine devam edebilirsiniz. Son olarak güvenlik kodunu da girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Tramer sorgulama işlemini de bu siteden gerçekleştirebilirsiniz. Sorgulamalar bölümünden trafik poliçe sorgulama seçeneğini seçmeniz gereklidir. Bu seçeneği seçtikten sonra yine karşınıza 3 farklı sorgulama türü gelecektir. Plaka bilgileri ile sorgulama yapabildiğiniz gibi ayrıca sigorta bilgileri ile de sorgulama yapabilirsiniz. Gerekli olan bilgileri girdikten sonra son olarak en alt bölümdeki güvenlik kodunu da girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.