Gündem PM listesi için isim önerisi isteyecek

PM listesi için isim önerisi isteyecek

02.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu haftasonu yapılacak 38. Olağan Kurultay’a hazırlanıyor.

PM listesi için isim önerisi isteyecek

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Kılıçdaroğlu bugün il başkanlarıyla bir araya gelecek ve onlardan Parti Meclisi (PM) listesi için isim önerilerini alacak. CHP liderinin listesinde genç ve kadınlara ağırlık vereceği bu yolla çıkaracağı anahtar listenin delinme olasılığını da önlemiş olacağı ifade ediliyor. 

Haberin Devamı

Kurultay konuşması için MYK üyelerinden görüş isteyen Kılıçdaroğlu, son 24 saatinde ise tamamen konuşma metnine odaklanacak. Bunun için cuma günü adeta evine kapanarak konuşmasına son şeklini verecek.  

Kurmayları, CHP liderinin yapacağı konuşmaya ilişkin, “Tabanı silkeleyecek ve heyecanlandıracak. Partinin rotası, yol haritasına ilişkin yeni bir çerçeve, yeni bir eksek çizecek” görüşünü dile getiriyorlar.  

Parti kulislerinde ise, CHP liderinin konuşmasında “Bu son kurultayım. Gemiyi limana yanaştıracağım, son kez adayım” diyebileceği iddia ediliyor. 

Tutuklamaya tepki

CHP lideri Kılıçdaroğlu gazeteci Tolga Şardan’ın tutuklanmasına tepki gösterdi. Gazeteci Şardan dün “MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu ‘yargı raporu’nda neler var?” başlıklı yazısı nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Ankara Adliyesi’ne götürülen Şardan’ın SEGBİS aracılığıyla ifadesi alındı. “Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma” suçu kapsamında gözaltına alınan Şardan, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Adliye çıkışında Şardan, “Biz gazeteciyiz, gazetecilik yapmaya devam edeceğiz!” dedi.  Karara tepki gösteren Kılıçdaroğlu sosyal medyadan “Gazeteci Tolga Şardan’ın tutuklanması, utanç verici bir karardır. Madem “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” gibi bir iddianız var, açıklayın raporu, kim halkı yanıltıyor, kim yalan söylüyor herkes öğrensin!” dedi.
Öte yandan İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Şardan’ın yazısının dezenformasyon içerdiği belirtilerek “MİT’in iddia edildiği gibi bir raporu söz konusu değildir” denildi.

Yazarlar