Gündem Polise tecavüzden 25.5 yıl hapis talebi

Polise tecavüzden 25.5 yıl hapis talebi

02.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ekip otosuyla evine götürdüğü kadına cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan polisin 25.5 yıla kadar hapsi istendi.

Polise tecavüzden 25.5 yıl hapis talebi

Ankara’da polis H.M. (28) hakkında, görev başındayken ekip otosuyla evine götürdüğü F.C. adlı kadınacinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla iddianame düzenlendi. H.M.’nin ‘Kamu görevinin sağladığı yetkiyi kötüye kullanmak suretiyle nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘Cinsel amaçlı olarak hürriyetten yoksun kılmak’ suçlarından 25.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Savcının mahkemeye yolladığı iddianameye göre, 25 Nisan’da saat 03.00 sıralarında polis memurları H.M. ile M.K., devriye görevi sırasında, yolda bekleyen F.C. adlı kadını gördüler. Polislerden H.M., alkollü kadını evine bırakmak için ekip otosuna bindirdi. İddiaya göre, H.M. evine götürdükleri kadına cinsel saldırıda bulundu.

Haberin Devamı

F.C. polis memuru evden ayrıldıktan sonra 155’i arayarak şikayette bulundu. Bunun üzerine polis H.M. tutuklandı.

‘Yardım istedim’

Şikayetçi F.C. ifadesinde şunları söyledi: “Atakule’de arkadaşlarımla içki içtikten sonra evime gitmek için taksiye bindim. Taksiden sokakta inip yürürken köpeklerin havlamasıyla korktum ve bağırarak yardım istedim. Polisler beni ekip otosuyla evin önüne bıraktılar. Otodan inen polis H.M. benimle eve girdi ve cinsel saldırıda bulundu. Direnmeme rağmen saldırıyı önleyemedim. Diğer polisin olayla ilgisi yok.” Suçlanan polis ise ifadesinde şu iddiada bulundu: “Kadınla isteği üzerine birlikte olduk. Bunun için 300 TL istedi. Sadece 100 lira verince ‘Seni şikayet ederim’ diye tehdit etti.” l ÖZKAN ARSLAN DHA