Gündem Reyhanlı’da ‘haber’ alınamayanlar var

Reyhanlı’da ‘haber’ alınamayanlar var

13.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Reyhanlı’da meydana gelen patlamalarda ölenlerin sayısı 46’ya yükselirken, cenazelerden 34’ünün kimliği belirlendi. Cenazeler defnedilmeye başladı. Yakınlarının akibetini öğrenemeyen vatandaşlar ise tepkili.

Reyhanlı’da ‘haber’ alınamayanlar var

Hatay’ın Suriye sınırındaki ilçesi Reyhanlı önceki gün çarşı merkezine giren patlayıcı yüklü iki aracın infilak ettirilmesinin yarattığı cehennemde hayatını kaybedenlerin sayısı 46’ya ulaştı.

Bir cenaze daha
Can pazarının yaşandığı Reyhanlı’daki patlamaların ardından güvenlik önlemi alınan bölgede, sabah saatlerinde emniyet ve jandarmanın olay yeri inceleme ekipleri çalışma başlattı.
Enkazları titizlikle inceleyen ekipler, bazı enkazın yüksek yerlerine iş makinasının kepçesine binerek ulaştı.
PTT binası civarında sabah 08.00 sıralarında enkaz halindeki işyerinde 30 yaşlarında bir erkeğin cenazesi daha çıkarıldı. Cenaze kimlik tespiti ve otopsi için Devlet Hastanesi Morgu’na götürüldü.

Kayıplar var
PTT binası civarında meydana gelen patlama sırasında, ağabeyi 30 yaşındaki İbrahim Yaşar’a ulaşamadıklarını bildiren Ahmet Yaşar, “Ağabeyim patlamanın olduğu saatlerde, arkadaşıyla postane önünde buluşmak için randevulaşmış. Patlamanın ardından kendisinden haber alamadık. Dört kişinin kimliğinin teşhis edilemediğini ve Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini öğrendik. Ancak ağabeyimle ilgili bir haber alamadık. Bundan sonraki dileğimiz, inşallah ağabeyim yaralıdır. Sağ ya da ölü bulunmasını istiyoruz” dedi.
Sağlık görevlisi yeğeni Mehmet Taş’tan patlama sonrasında haber alamadıklarını anlatan Abdo Dalan da “Yeğenimin kullandığı motosikleti, patlama yerinde hurda halinde bulduk ama kendinden haber alamıyoruz. Dileğimiz yaralı olarak kurtulmuş olması” diye konuştu.

Temizlik başladı
Patlamaların gerçekleştiği Atatürk Caddesi ve çevresinde temizlik çalışmalarına da başlandı. İşyerleri hasar gören esnaf da temizlik yapıp, camlarını taktırmaya başladı.
Çevrede zarar gören çok sayıdaki binanın etrafında da görev alan güvenlik güçleri, olası bir kazayı önlemek için vatandaşları olay yeri yakınlarında dolaşmamaları yönünde uyardı. Bu kapsamda ilçe merkezindeki bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı. Olay tepki için bölgedeki birçok ev ve iş yerine Türk bayrakları asıldı.

Yayın yasağı 2 gözaltı
Patlamalarla ilgili soruşturmanın gizliliği kapsamında getirilen yayın yasağına çok sayıda vatandaş “Neyi gizlemeye çalışıyorlar?” diyerek tepki gösterdi. Güvenlik şeridi çekilen patlamanın olduğu yerde sabah çekim yapan bir televizyon kanalının muhabiri ile kameramanı gözaltına alındı.

Sınavlar ertelendi
Hemen her sokakta taziye çadırlarının kurulduğu Reyhanlı ilçe merkezindeki Mustafa Kemal Üniversitesi Reyhanlı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin final haftasında yaşanan olay nedeniyle, sınavların ertelenmesi talebi okul idaresi tarafından kabul edildi. Final sınavlarının bir hafta ertelenmesi üzerine Reyhanlı’da okuyan öğrenciler memleketlerine gitti.

Haberin Devamı

39 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Reyhanlı’da patlayıcı araçların infilak ettirildiği çite saldırıda yaşamını yitirenlerin kimlik belirleme çalışmalarında aksaklıklar oldu. Ölenler listesinde başta Dr. Nihat Dağ olmak üzere bulunan bazı kişilerin de sağ olduğu anlaşıldı.
Yetkililerin açıklamasına göre kimlik tespiti kesinleşen 3’ü Suriyeli 39 kişinin kimler olduğunu tek tek açıkladı. Patlamalarda ölenlerden kimlikleri kesinleşenler şunlar.
“Mehmet İri, Abdülkadir İşcan (14), Abdo Ersürer (40), Kadriye Aylar, Ahmet Okyay (33), Ahmet Hamdi Bozkaya (33), Vahit Altıntaş, Hakan Çalım (40), Yusuf İşgör(22), Kemal Akıncı, Azize Yumuşak, Hüseyin Çolak, Mustafa Ayaz, Sabiha Dereceli, Murat Yeliz (17), Mehmet Ali Şanlioğlu (28), Ahmet Uyar (45), Meryem Zor (14), Ahmet Ceyhan(33), Nihal Şimşek(25), İbrahim Çelik, Tahir Yumuşak, Fidan Zor (40), Fehmi Karaca (69), Selim Arslan, Hakan Kurtulan (28), M. Koray Cüneydioğlu, Nihat Özdemir, Turgay Güdük, M. Ali Karakuş, Muzaffer Beşer, Oğuzhan Tuna, Elif Kanlı, Halil Erdemci, Nadire Kuvvet (44) ve Fatma Nur Erboz (3) ile Suriye uyruklu Retibe Biter, Ahid Nehhal Hasan ve Atşe Sabana.