Gündem ‘Ruhu yolumuzu aydınlatıyor’

‘Ruhu yolumuzu aydınlatıyor’

19.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü Töreni’nde “Yedi düvel üzerimize gelse yıkılmayacağımızın ispatı olan Çanakkale ruhu, yolumuzu aydınlatmaya devam edecek” dedi.

‘Ruhu yolumuzu aydınlatıyor’

DHA, İHA - Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’nde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, kuvvet komutanları, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Erdoğan şunları söyle:

Haberin Devamı

SAYGIYLA ANIYORUM: Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman orduya önderlik etme şerefine nail olan komutanları saygıyla anıyorum. Türkiye ve Türk milleti olarak, Çanakkale’de hangi mücadeleyi verdiysek bugün de farklı görünümler ve araçlar altındaki sinsi saldırılara karşı benzer bir duruş sergiliyoruz.

MASKELİ YÜZLER: Ülkemizin bilhassa geçtiğimiz 10 yılda maruz kaldığı her hadisenin gerisine bakıp maskeleri kaldırdığımızda aynı yüzleri görüyoruz. Terör örgütlerini sınırlarımıza yığıp, bizi istiklalimizle sınayanlar bunlardır. Çeşit çeşit yöntemlerle egemenliğimize göz diken darbecileri üzerimize salanlar bunlardır. Her biri, milletimizin zenginliği olan farklılıklarını kırılmaya yatkın fay hatları haline dönüştürmeye çalışanlar yine bunlardı.

Haberin Devamı

BU MİLLET DÜŞMANA GEÇİT VERMEDİ: Çanakkale’de bu millet erkeğiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, öğrencisiyle, hocasıyla, çalışanıyla, işvereniyle, tek vücut olup düşmana geçit vermedi. Dün Çanakkale’de yakılan ateş milli mücadeleyle ve Cumhuriyetimizin ilanıyla neticelenmişti. Şimdi de eser ve hizmetlerimizle, 2023 hedefleriyle, ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuyla yaktığımız ateş, inşallah ülkemizi dünyada hak ettiği yere çıkarmamızla gayesine ulaşacaktır.

ÇANAKKALE RUHU, AYDINLATMAYA DEVAM EDECEK: Asrın felaketinin ardından milletin gösterdiği örnek dayanışma takdire şayandı. Türkiye Yüzyılı’nın inşasında Çanakkale’de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olduğuna inanıyoruz. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, sıkı sıkıya sahip çıktığımızda yedi düvel üzerimize gelse yıkılmayacağımızın ispatı olan Çanakkale ruhu, yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek.

‘Ruhu yolumuzu aydınlatıyor’

Altın madalya göndere çekildi

TBMM tarafından 1994 yılında, 253 bin şehit adına, 3972 Sayılı Kanun’la, Çanakkale’ye verilen ve üzerinde “Çanakkale geçilmez” yazan altın madalya Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından Türk bayrağına takıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından Boğaz Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Türk bayrağının “Çanakkale geçilmez” yazılı altın madalyayla birlikte göndere çekilmesinin ardından resmi çelenk koyma töreni sona erdi.

Haberin Devamı

‘Ruhu yolumuzu aydınlatıyor’

SOLOTÜRK’ten muhteşem gösteri

SOLOTÜRK’ün gösteri uçuşunun yer aldığı törende, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından denizden gemi geçişi yapıldı.