Gündem Sağlar elçi olmuş İnce reddetmiş

Sağlar elçi olmuş İnce reddetmiş

07.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce arasındaki ‘teklif’ polemiği sürüyor.

Sağlar elçi olmuş İnce reddetmiş

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Kılıçdaroğlu, 29 Mart’ta İnce’yi ziyaret etmişti. Kılıçdaroğlu, önceki gün katıldığı canlı yayında, “Orada değil ama teklif yapıldı, uzlaşılamadı” dedi. İnce ise “Kendisi tarafından bana ittifak ile ilgili hiçbir teklif yapılmamıştır” karşılığını verdi. Fikri Sağlar dünkü köşe yazısında, İnce’ye Kılıçdaroğlu’nun bilgisi ve oluru ile bir ziyaret gerçekleştirdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da “Memleket Partisi’ne yapılan ziyaretin ardından aynı gün ve ertesi gün (29-30 Mart), Sayın İnce ile iki kez görüşme gerçekleştirilmiştir. Maalesef önerilerimize uygun bir yanıt alınamamıştır” dedi. Milliyet’e konuşan Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu, “Sayın Sağlar, Genel Başkan’a Kemal Bey’in kendisini gönderdiğini söyledi. 5 milletvekilliği önerdi. Ama biz bunu değerlendirmedik bile” dedi. İnce de “Adayların kesinleşmesinden sonra hatırlı dostları araya sokarak bazı teklifler yapılıyormuş gibi yapılmıştır. Gerçekten istenilseydi ilkeler üzerinden bir ittifak kurulabilirdi” açıklamasında bulundu.