Gündem Sağlık Bakanlığı 10 bin personel KPSS tercih sonuçları açıklandı mı, hangi tarihte açıklanıyor?

Sağlık Bakanlığı 10 bin personel KPSS tercih sonuçları açıklandı mı, hangi tarihte açıklanıyor?

23.03.2022 - 08:29 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanlığı 10 bin personel alacak. Başvurular bugün ÖSYM üzerinden son buldu. Herkesin dilinde aynı soru var: Sağlık Bakanlığı personel tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte sonuçların açıklanması beklenen tarih...

Sağlık Bakanlığı 10 bin personel KPSS tercih sonuçları açıklandı mı, hangi tarihte açıklanıyor

Sağlık Bakanlığı daha önce yaptığı duyuru ile 20 bin istihdam yapılacağını duyurmuştu. 10 bin kişi KPSS tercihleriyle belirlenecekti. Başvurular 15 Mart'ta başladı ve 22 Mart'ta son buldu. Başvurularını tamamlayan adaylar "Sağlık Bakanlığı KPSS personel tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?" sorusunu yoğun şekilde yöneltiyor.

Haberin Devamı

SAĞLIK BAKANLIĞI KPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Sağlık Bakanlığı, 10 bin personel alımı tercih sonuçları için bir tarih vermiş değil. Geçen yıl başvurular 16 Aralık'ta başlamış, 22 Aralık'ta son bulmuştu. Sonuçlar ise 27 Aralık'ta ilan edilmişti. Bu süre hesaplanladığında bu yıl sonuçların 27 Mart'ta açıklanması bekleniyor.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ DUYURULMASI

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından ilgili kuruma elektronik ortamda verilecektir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden öğreneceklerdir.