Gündem Samet öğretmen ‘Nobel’e aday oldu

Samet öğretmen ‘Nobel’e aday oldu

16.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Samet öğretmen ‘Nobel’e aday oldu

Hint asıllı iş adamı Sunny Varkey’in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın üstlendiği Londra merkezli Varkey Gems Vakfı “Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi”nin 2019 yılı için seçtiği “Dünyanın en iyi 50 öğretmeni” açıklandı. “Eğitimin Nobel”i olarak bilinen, dünya çapında prestijli ödüle aday en iyi 50 öğretmen arasında İzmir Gaziemir’deki Anafartalar İlkokulu Müdürü Samet Başkonuş da yer aldı.

Haberin Devamı

Arkadaşları söyledi

İzmir’in ilk beş robotik takımından birini kuran, dört projesi “Ulusal Kalite Etiketi” kazanan ve Suriyeli öğrencileri okula kazandırmak amacıyla başlattığı “Sanatın Birleştiren Gücü Projesi”yle 4 yılda bin 200 öğrenciye en az iki dalda sanat eğitimi aldıran Başkonuş, 50 öğretmen arasından birinciliği alırsa 1 milyon dolar ödülün de sahibi olacak.

Başkonuş, dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri seçildiğini meslektaşlarının sosyal medyadan gönderdiği mesajlarla öğrendiğini söyledi.

Ödül 1 milyon dolar

Başkonuş, 50 öğretmen arasından seçilecek bir kişiye verilecek olan 1 milyon dolar değerindeki ödülle ilgili de şöyle dedi: “Şu an Android ve IOS tabanlı bir okul yönetim uygulaması kurguluyorum, ödülü kazanırsam bu uygulamayı farklı dil destekleriyle birlikte hayata geçirmek istiyorum.”