Gündem Sarıkamış'ta otelin tavanı çöktü! Peş peşe açıklamalar: İşte son durum...

Sarıkamış'ta otelin tavanı çöktü! Peş peşe açıklamalar: İşte son durum...

07.01.2023 - 18:57 | Son Güncellenme:

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen “Sarıkamış şehitlerini anma töreni”nde kullanılan platformun tavanı çöktü. Bölgeye ekipler sevk edildi. Hastanede yaralıları ziyaret eden Bakan Kasapoğlu "İçeride kalan kimse yok, hayati tehlikesi olan kimse yok." dedi.

Sarıkamış Harekatı’nın 108’inci yıldönümü ve Sarıkamış Şehitlerini anma töreni kapsamında hazırlanan belgeselin gala gösterimi için ilçedeki bir otelin salonunda hazırlık yapıldı. Gösterinin başlamasına kısa bir süre kala galanın yapılacağı salonun asma tavanı çöktü. Çok sayıda davetli çöken asma tavanın altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma ve UMKE ekibi sevk edildi. Ekiplerin çalışması sonucu enkazdan çıkarılan yaralılar, çevre il ve ilçelerdeki hastanelere kaldırıldı.

Haberin Devamı

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da hastanedeki yaralıları ziyaret etti. Olaya ilişkin açıklama yapan Kasapoğlu "İçeride kalan kimse yok. Otelin alçıpan tavanı ile alakalı bir kaza. An itibarıyla hayati tehlikesi olan kimse yok." dedi.

BAKAN KOCA: YARALILARIN GENEL DURUMLARI İYİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kars Sarıkamış'ta bir otelin asma tavanının çökmesi sonucu 32 kişinin yaralandığı olaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kars Sarıkamış'ta bir otelin tavanının çökmesi sonucu 32 kişi yaralandı. Yaralıların 23'ü ayakta başvurdu. 9 yaralı ambulanslarla Kars Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne nakledildi. Yaralıların genel durumları iyi. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

VALİ ÖKSÜZ'DEN AÇIKLAMA

Hastanede yaralıları ziyaret eden Kars Valisi Öksüz, yaralı sayısının 32 olduğunu, birçok vatandaşın ayakta tedaviyle taburcu edildiğini söyledi.

GÖÇÜK ALTINDAN KURTARILAN KİŞİ KONUŞTU

Öte yandan, hastanede göçük altından hafif yaralı olarak çıktığını söyleyen Mustafa Küpeli, salonda yaklaşık 140 kişi bulunduğunu ifade etti. Küpeli, "Ben de göçük altında kaldım. Nasıl çıktığımı hatırlamıyorum. Ayağımdan yaralandım. Ciddi bir sağlık sorunum yok" diye konuştu.

Sarıkamışta otelin tavanı çöktü Peş peşe açıklamalar: İşte son durum...