Gündem Seçimden sonra da birlikte yürüyeceğiz

Seçimden sonra da birlikte yürüyeceğiz

22.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özel, tüm mağduriyetler için mücadele edeceklerini belirterek “1 Nisan’dan sonra da meydanlarda, sokaklarda, yollarda emeklilerle yürüyeceğiz. Gençlerle yürüyeceğiz. Staj mağdurlarıyla yürüyeceğiz” dedi.

Seçimden sonra da birlikte yürüyeceğiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün partisinin Samsun mitingine katıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü ve ilçe belediye başkan adaylarına destek isteyen CHP lideri Özel, konuşmasında özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

EMEKLİLER İÇİN KAVGA EDECEĞİZ: Emekçinin hakkını aramak için, emekliler için, yoksullar için, esnaflar için, çiftçiler için kavga edeceğiz. Bizimle birlikte meydanlara gelecek misiniz? Emekliler ne kadar maaş alıyor? 10 bin lira. Emekliler, Türkiye’de 16,5 milyon kişi ve en büyük ıstırabı çekenler. Bugün en düşük emekli maaşı iki buçuk çeyrek altın alabiliyor. Bu, iktidar geldiğinden bugüne, ama bir sefer değil her ay, bir çeyrek altın değil beş buçuk çeyrek altın kaybetmektedir. Siz, bu beş buçuk çeyrek altını kaybettiğiniz yerde arayacak mısınız? Siz onu bir seçim sandığında kaybettiniz. Şimdi önünüzdeki ilk seçim sandığında 31 Mart günü, emekliler sandıkta bunun hesabını sormaya var mıyız? 

Haberin Devamı

“KIŞKIRTIYOR” DİYENLER DUYSUN: Ekonominin yüzde dört buçuk büyüdüğünü söyleyenler, emekliler halinden memnun diyenler, ‘Özgür Efendi emeklileri kışkırtıyor’ diyenler, bu sesi duyun. Bakın emekliler 2018 yılında bayramda, 1000 lira emekli ikramiyesi alıyorlardı. O 1000 lira o gün tam 24 kilo kıyma alıyordu. Bu bayram 3 bin lira emekli ikramiyesi yatacak ve o parayla bugün sadece 6 kilo kıyma alınabiliyor. Sadece emekli ikramiyeniz üzerinden 18 kilo kıymayı sofradan, dolaptan, mutfaktan, evladınızın, torununuzun kursağından eksilten bir yönetimle, bir iktidarla karşı karşıyayız. Bunun hesabını bu iktidardan, bu seçimde sormaya var mıyız? 

KİMSENİN HAKKINI BIRAKMAYACAĞIM: Staj olsun, çıraklık olsun, diğer mağduriyetler olsun, tamamını unutturmadan mücadele edeceğiz. Her mitingimiz, emekli mitingine dönüşüyor. 1 Nisan’da seçim bitti, kurtulduk sanma Recep Tayyip Erdoğan. 1 Nisan’dan sonra da meydanlarda, sokaklarda, yollarda emeklilerle yürüyeceğiz. Gençlerle yürüyeceğiz. Staj mağdurlarıyla yürüyeceğiz. Sende kimsenin hakkını bırakmayacağız. Emekliye para yok, staj mağduruna para yok, çalışana para yok, çiftçiye para yok, esnafa para yok ama beşli çeteye gelince para çok. Yandaş müteahhide gelince para çok. Uçan saraya para var. O zaman 31 Mart’ta Recep Tayyip Erdoğan’a da oy yok. 

BÜTÜN GENÇLERİN PARTİSİ: Bizim gençlerimizin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurması beka sorunudur. Bugün dört gençten üçü, bavulları zihninde toplamış, kafasında toplamış. Fırsatını bulursa yurt dışına gitmek, orada çalışmak istiyor. Bir kez daha korkuya değil, kaygıya değil, yasaklara değil, aksine umuda, demokrasiye, alabildiğince özgürlüklere ihtiyacı var. Türkiye’deki tüm gençlere sesleniyorum. Umudu kaybetmeyin, enseyi karartmayın, kimseden korkmayın. Buradayız, birlikteyiz, sizinleyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi, CHP, bütün gençlerin partisidir. Birlikte mücadele edeceğiz. Birlikte kazanacağız. Bu ülke dünyanın en güzel ülkesidir. Sizler dünyanın en güzel gençlerisiniz. 

Haberin Devamı

‘Genel başkan teknik direktördür’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı televizyon programında soruları yanıtladı. Özel, “İstanbul seçiminin öyle geçen seçim gibi değil açık, rahat, tartışmasız bir farkla sonuçlanacağını düşünüyorum” dedi. Özel, cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya, “50 artı 1’i benimle alıyor olsak benimle alalım. Ama eğer partinin genel başkanı 50 artı 1’i almıyorsa o zaman 50 artı 1’i alacak adayı bulacak. O adayı elbette ki öncelikle kendi partisinde arayacak. Genel başkan bu stratejide teknik direktördür. Penaltıyı kimin atacağına karar verir” yanıtını verdi. Özel, Ekrem İmamoğlu’nun isminin sorulması üzerine “Sahadaki oyuncularımdan doğru isim Ekrem Bey’se, Ekrem Bey penaltıyı atar. Doğru isim kimse penaltıyı o atar” ifadelerini kullandı. - ANKARA Milliyet

Haberin Devamı

Seçim sistemi için tatbikat yapıldı

CHP, seçim günü sandıklardaki denetim, sonuçların toplanması, toplanan sonuçların kendi sistemlerine aktarılması konusunda bir çalışma yürüttü. Sandık görevlileri, okul sorumluları ve bilişim sorumlularının katıldığı tatbikatlar yapıldı. Her il için ise PM üyeleri görevlendirildi. PM üyeleri sorumlu oldukları illerdeki her gelişmeyi anlık takip ederek gerekli yerlerde müdahale edecek.

Genel Başkan olarak ilk kez bir seçime giren Özgür Özel seçim günü oyunu memleketi Manisa’da kullandıktan sonra Ankara’ya, Genel Merkez’e geçecek. Özel, seçimi buradan takip edecek. Parti kurmayları kendi sorumlu olduğu il ve bölgeyi takip edecek, sorunlarla ilgilenecek. - MEHTAP GÖKDEMİR Ankara