Gündem ‘Seçimin zamanında yapılması şart’

‘Seçimin zamanında yapılması şart’

16.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, seçim tartışmalarına ilişkin “Seçim tarihi konusunu gündeme getirerek, buradan bir siyasi rant sağlamaya çalışan kişilere inanmak gerçekten mümkün değil” dedi. Zorlu, seçimlerin mutlaka zamanında yapılması gerektiğini söyledi.

‘Seçimin zamanında yapılması şart’

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Zorlu, “Her şeye rağmen enkazdan çıkmayı başaran, kurtarmayı başardığımız insanların varlığı umutlarımızı korumamız gerektiği noktasında bize bir uyarı. Dolayısıyla bu çerçevedeki çağrımızı yeniliyoruz; arama-kurtarma ve enkaz çalışmaları yürütülürken termal kameraları, ısı ölçümlerini yapmak suretiyle, binalarımızın içinin defalarca gözden geçirilmesi büyük önem arz ediyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Eleştiri normal’

Zorlu, “Devlet nerede” sorusunun anlaşılır olduğunu belirterek, “Maalesef görebiliyoruz ki; siyasi iktidar devletimizin geniş imkanlarını, yetkisini, gücünü ve iradesini milletimizin beklediği ölçüde sahaya yansıtamamıştır. Yapılan eleştiriler karşında ‘siyaset yapılıyor’ şeklindeki ifade doğru değil. İnsanlar elbette bu eleştirileri yapacak. Çünkü bunların önemli bir kısmı siyasi iktidarın yapıp, yapmadıklarıyla ilgili bir konudur” diye konuştu.

‘Deprem vergisi nereye kullanıldı?’

“5 yıl önce bir imar affı çıktı. Bu yolla 200 binin üzerinde yapıya kullanım izni verildiği yönünde kamuoyuna yansıyan bir bilgi var” diyen Zorlu, “Şimdi merak ediyoruz; bu yapıların ne kadarı ayakta kalmayı başardı? Sorumluluğu farklı tarihlere yaymak suretiyle buradan kaçınmak mümkün değildir. 2003-2022 arasındaki 20 yıllık dönemde yaklaşık 86 milyar 138 milyon TL düzeyinde de deprem vergisi toplanmış. Sadece bu vergiyle 110 metrekare dolayında 1 milyondan fazla konuta sahip olabiliyoruz. Bu bütçeler nereye ayrıldı, bu süreçte neler yapıldı?” diye sordu.