Gündem Selçuk Uluergüven'i eşi böyle uğurladı

Selçuk Uluergüven'i eşi böyle uğurladı

08.01.2014 - 20:48 | Son Güncellenme:

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun ünlü isimlerinden Selçuk Uluergüven’in (72) cenazesinin İstanbul’a götürülmesi için Kadıköy Belediyesi tarafından cenaze aracı gönderildi.

Selçuk Uluergüveni eşi böyle uğurladı

Hastane morgundan oğlu Emre Uluergüven tarafından cenazesi alınan Selçuk Uluergüven, Aydın’daki evinin önüne götürüldü. Ünlü oyuncu, sevenleri ve eşi Türkan Uluergüven (64), tarafından alkışlarla İstanbul’a uğurlandı. Eş Uluergüven gözyaşlarına boğuldu. Ünlü oyuncunun torunu 5 yaşındaki Arya Sanat Uluergüven de dedesinin arkasından el salladı.

Haberin Devamı

SON İSTEĞİ İSTANBUL'A GİTMEKTİ

Ünlü oyuncunun son isteğinin İstanbul'a gitmek olduğunu söylediğini belirten Türkan Uluergüven sabah yaptığı açıklamada, "Son yılı çok stresli geçirdi. Sanatçı duyarlılığı ile öngörüleri bizden daha iyiydi. Yaşanan her şeyi kendine dert ediyordu. Son isteği İstanbul'a gitmek oldu. Böyle olmamalıydı" demişti. Eşinin cenazesini İstanbul'a uğurlarken gözyaşları döktü.

CENAZE CUMA GÜNÜ

Uluergüven için ilk olarak Cuma günü saat 10.00’da Caddabostan Kültür Merkezi’nde bir tören düzenlenecek. Tören sonrası Şakirin Camii’nde, Cuma namazını sonrası cenaze namazı kılınacak. Namazın ardından Uluergüven, 2004 yılında geçirdiği kazada yaşamını yitiren oğlu Eren Uluergüven’in Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabrinin yanına defnedilecek.

Haberin Devamı

Özellikle Bizimkiler dizisindeki Davut karakteriyle çok sevilen Uluergüven, Aydın'da, kırılan kalça kemiğindeki protezin yerinden çıkması sonucu kaldırıldığı hastanede yaklaşık 3 aydır tedavi görüyordu. Ünlü tiyatro sanatçısı Selçuk Uluergüven, 72 yaşında yaşamını yitirdi.