Gündem Selçuklu’dan Hatay’a 52 TIR yardım malzemesi gönderildi

Selçuklu’dan Hatay’a 52 TIR yardım malzemesi gönderildi

06.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Konya’da Selçuklu Belediyesi’nin koordinesinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6’lık deprem sonrası toplam 52 TIR dolusu yardım malzemesi Hatay’daki depremzedelere ulaştırılmak üzere bölgeye gönderildi.

Selçuklu’dan Hatay’a 52 TIR yardım malzemesi gönderildi

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, ayni yardımların yeterli miktara ulaştığını belirterek vatandaşlara AFAD banka hesaplarına nakdi yardım yapmaları noktasında çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

Konya’dan Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen deprem sonrası başlatılan yardım çağrısı karşılığını buldu. Depremin ilk saatlerinde Afet Koordinasyon Merkezi öncülüğünde iş makineleri ve personel desteğinde bulunan belediyeler depremzedelerin yaralarını sarmak için yardım kampanyaları başlatmıştı. Soğuk hava koşullarına rağmen binlerce insan deprem bölgelerine yardım ulaştırmak ve acılara bir nebze de olsa merhem olmak için adeta seferber oldu.

Hatay için ilçede Selçuklu Belediyesi’nin koordinasyonunda başlatılan kampanya 7’den 70’e her yaştan vatandaştan yoğun ilgi gördü. Yardım Toplama Alanı olarak belirlenen Selçuklu Uluslararası Spor Salonu’na ilk dakikalardan itibaren binlerce yardım malzemesi yardımsever vatandaşlar tarafından ulaştırıldı. Yiyecek, içecek, giysi, elektrikli soba, battaniye, mont, atkı, bere, eldiven gibi temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 52 tır belediye görevlileri ve gönüllülerin işbirliğinde önce  tasnif edilen malzemeler daha sonra paketlenerek tırlara yüklenip Hatay’daki deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere gönderildi.

Haberin Devamı

Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop’un yanı sıra Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da Uluslararası Spor Salonu’na gelerek yardım çalışmalarını yerinde inceledi.  

Bez bebeğini gönderdi

Yardım için gelen malzemeler arasında oyuncaklar ve bez bebeklerin de yer alması dikkat çekti. 4 yaşındaki bir kız çocuğunun Sıla ismini verdiği bez bebeğini “Ne yaparsak yapalım, acınızı dindiremeyeceğimizi biliyoruz. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.  Bir nebze de olsa yaşadıklarınızı unutturmak adına, Rabbim tekrar böyle feklaket yaşatmasın. Geçmiş olsun.” Notuyla çocuklar için gönderildi.

“Teşekkür ediyorum”

Yardım sürecini en başından beri koordine ederek çalışmaları yakından takip eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konyalı vatandaşların birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın en güzel  örneklerini gerçekleştirdikleri ifade ederek duyarlılıkları nedeniyle vatandaşlara teşekkür etti.

Haberin Devamı

Deprem bölgelerine ayni yardımlarla yeterli miktarda malzeme gönderildiğini ifade eden Başkan Pekyatırmacı, bundan sonraki süreçte nakti yardımlara öncelik verilmesi gerektiğini belirterek vatandaşları AFAD banka hesaplarına yardım yapmaya davet etti.

Selçuklu’dan Hatay’a 52 TIR yardım malzemesi gönderildi

Selçuklu’dan Hatay’a 52 TIR yardım malzemesi gönderildi

12 çadır kentin temizlik hizmetini Selçuklu ve Meram üstlendi

Deprem bölgesi için tüm ülke gibi tek yürek olan Selçuklu Belediyesi oradaki çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Selçuklu ve Meram Belediyesi İskenderun’da bulunan 12 çadır kentin temizlik hizmetleri için kolları sıvadı.

Başkan Pekyatırmacı depremin olduğu günden bu yana bölgede görev yapan Selçuklu Belediye Personelini de oradan Konya’ya uğurladı.

Bölgede ekipleriyle birlikte sahada bulunan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş depremden etkilenen Reyhanlı ve İskenderun’da incelemelerde bulundu. Bölgede yer alan depremzedelerle de iletişimi sürekli taze tutan başkanlar Konya’nın desteğini her zaman hissettirmeye devam ediyor. Bölgedeki inceleme sonrasında Selçuklu ve Meram Belediyeleri İskenderun’da bulunan 12 çadır kentin çevre sağlığı için temizlik hizmetini üstlendi. Karatay Belediyesi de Reyhanlı’da aynı görevi yürütecek.

Haberin Devamı

“Zor günleri aşacağız”

Tüm Türkiye gibi Konya’nın da deprem bölgesi için tek yürek olduğunun altını çizen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “ İlk günden itibaren Konya olarak Hatay’daydık. Pazartesi günü Konya Büyükşehir Belediyemiz, Selçuklu, Meram, Karatay Belediyemiz tüm ekipleriyle, tüm ekipmanlarıyla, bütün araç gereçleriyle, iş makineleriyle, personeliyle, idarecileriyle buradaydık. Hatay merkezde oluşturduğumuz koordinasyon sayesinde Karayollarının bulunduğu yerde arama kurtarma faaliyetine katılan ekiplerimiz ayrı bir merkez oluşturdular” dedi.

Selçuklu’dan Hatay’a 52 TIR yardım malzemesi gönderildi

Başkanlar depremzede ailelerle bir araya geldi

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş Konya’da misafir edilen depremzedelerle bir araya gelerek tüm Konya’nın onların yanlarında olduklarını tekrar hatırlattı.

Haberin Devamı

On bir ilimizde meydana gelen ve ülkemizi derinden yaralayan depremin yaraları tüm kamu kurumları ve vatandaşların el birliği ile sarılmaya devam ediyor. Bu kapsamda depremin olduğu ilk günden bu yana teyakkuz halinde olan Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyesi de deprem sebebiyle Konya’da misafir edilen depremzedelere bir nebze moral olması için onlarla bir buluşma gerçekleştirdi. Ziyaretlerinde ailelere geçmiş olsun dileklerini ileten ve onların acılarını paylaşan Başkanlar, çocuklarla da yakından ilgilenerek depremzede çocuklara çeşitli hediyeler verdiler.

Özkaymak Otel’de misafir edilen depremzedelerle kahvaltıda bir araya gelen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş sadece bugün değil bundan sonra da tüm depremzedelerle olan gönül birliğinin devam edeceğini ifade ettiler.

“Misafirlerimizi ağırlıyoruz”

Devletin depremzede vatandaşlar için seferber olduğunun altını çizen Pekyatırmacı: “Ülke olarak son yüzyılın en şiddetli depremini yaşadık. Binalarımızın yıkıldığı binlerce insanlarımızın hayatını kaybettiği bu zor süreçte büyük acılar yaşadık ama kenetlenerek ne kadar büyük bir millet olduğumuzu bir kere daha gördük” dedi. 

Selçuklu’dan Hatay’a 52 TIR yardım malzemesi gönderildi

Selçuklu’dan Hatay’a 52 TIR yardım malzemesi gönderildi

Selçuklu Belediyesi Antakya ve İskenderun’da çalışmalarını sürdürüyor

Başta tüm kamu kurumları olmak üzere Türkiye depremin yaralarını sarmak için tek yürek olmuş durumda. Selçuklu Belediyesi de bu kapsamda Antakya ve İskenderun’daki çalışmalara çevre temizliğinin sağlanması başta olmak üzere moloz kaldırma, alt yapı çalışmaları gibi faaliyetleriyle aralıksız destek oluyor.

11 ilimizde gerçekleşen ve tüm Türkiye’yi derinden sarsan depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Bölgede çalışmalarını Konya Büyükşehir, Karatay ve Meram Belediyesi iş birliğinde sürdüren Selçuklu Belediyesi Antakya ve İskenderun’da çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalarını titizlikle yürüten Selçuklu Belediyesi bölgenin temizliği, çevre sağlığının temin edilmesi, konteyner kentlerin alt yapı çalışmalarına sağladığı katkılarla sahadaki faaliyetlerini sürdürüyor. Ayrıca Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de çadır kent alanlarına çocukların yüzlerinin bir nebze gülmesi adına oyun grupları montajı da gerçekleştirdi.

Selçuklu’dan Hatay’a 52 TIR yardım malzemesi gönderildi

Selçuklu’dan Hatay’a 52 TIR yardım malzemesi gönderildi

“Altından kalkacağız”

Antakya ve İskenderun’da çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “ Ülkemizi derinden sarsan ve tüm vatandaşlarımızın acısını hep birlikte hissettiğimiz depremin yaralarını sarmak için ilk günden beri devletimiz tüm organlarıyla deprem bölgesinde. Bizler de bu kapsamda elimizden geldiğince çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bölgede Konya Büyükşehir, Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyesi olarak çalışmalarımızla Konya’nın orada olduğunu ve bundan sonra da tüm depremzede vatandaşlarımızın yanında olacağını hissettirmenin gayretindeyiz. Selçuklu Belediyesi olarak Fen İşleri ve Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekiplerimizle konteyner kentlerin alt yapı çalışmalarının yanı sıra, moloz temizliği, İskenderun’da bulunan 12 çadır kentin temizliği, cadde ve sokakların temizliği gibi çalışmaları aralıksız olarak yürütüyoruz. Depremin yaralarının sarılması adına Konya olarak, Selçuklu Belediyesi olarak ne yapılması gerekiyorsa bunun için her zaman hazırız. Bir taraftan da şehrimizde depremzede ailelerimizi ağırlamaya devam ediyoruz. onlar bizlere emanet ve aramızdaki bağ artık ilelebet devam edecek. Biz büyük bir devletiz bizim milletimiz birçok badire atlattı ve birlik olup depremin açtığı yaraların da üstesinden Allah’ın izniyle geleceğiz. Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için büyük bir özveriyle çalışan ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. ” Şeklinde konuştu.

Selçuklu’dan Hatay’a 52 TIR yardım malzemesi gönderildi