Gündem Servis faciası

Servis faciası

10.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mardin’de sağlık meslek lisesine öğrenci taşıyan minibüs önünde seyreden kamyona arkadan çarptı. Kazada minibüs şoförü ve 3 öğrenci hayatını kaybetti.

Servis faciası

Mardin’in Nusaybin ilçesinden Mardin kent merkezindeki Sağlık Meslek Lisesi’ne öğrenci taşıyan Emin Sekmen’in kullandığı servis minibüsü, Mardin’e 15 kilometre mesafede bulunan Ortaköy beldesi çıkışında, önünde seyreden Abdurrezak Acar’ın kullandığı kamyona arkadan çarptı.
Arkadaşları için ağladılar
Saat 07.30’da meydana gelen kazada, minibüs sürücüsü Emin Sekmen ve öğrenciler Songül Doğan, Esra Sungur ve Nurcan Yaşar yaşamını yitirdi. Yaralılardan Şeval Yakıcı, Ezgi Bodur, Nurcan Yaşar, Ayfer Gök, Defne Gök, Mervan Baysal, Büşra İnan, Seher Yıldız, Esra Güneş ve Rozelin Tarhan Mardin Devlet Hastanesi’ne; Murat Doğuşkaya, Ferhat Harman, Safa Arslan, Nurşin Gök ile Ali Akpınar ve Songül Barış özel bir hastaneye kaldırıldı.
Kaza haberini alan öğrencilerin arkadaşları hastane önüne akın ederken, büyük üzüntü yaşadı. Bazı öğrenciler ise gözyaşlarını tutamadı. Öğrencileri, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Cihan Nişancı sakinleştirmeye çalıştı.
‘Duble yol istemiştik’
Ortaköy Belde Belediye Başkanı Mehmet Çakmak, Mardin’e 15 kilometre uzaklıktaki yolun düz arazi olmasına rağmen yetkililere duble yol yapılması için başvurduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi. Kazanın ardından Cumhuriyet Savcısı olay yerinde inceleme yaparken, öğrencilerin okul çantaları olay yerinden toplandı. Kamyon sürücüsü Abdurrezak Acar, gözaltına alınırken kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.