Gündem SGK sorgulama ile SSK prim bilgileri nasıl öğrenilir?

SGK sorgulama ile SSK prim bilgileri nasıl öğrenilir?

21.12.2016 - 09:08 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetleri ile internet üzerinden SSK ve SGK sorgulama işlemleri kolayca yapılmaktadır. Online SSK ve SGK sorgulama işlemleri e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştiriliyor. E-Devlet SSK ve SGK sorgulama işlemleri hakkında en güncel bilgileri bu haberimizden öğrenebilirsiniz.

SGK sorgulama ile SSK prim bilgileri nasıl öğrenilir

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan teknolojiler sayesinde vatandaşlar dakikalar içerisinde internet üzerinde yer alan dijital hizmet kanalları ile kamu işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmektedirler. Özellikle Türkiye’de bu alanda en önemli ve en aktif kamu kurum ve kuruluşlarından birisi olan Sosyal Güvenlik Kurumu, elektronik ortam üzerinde oluşturulmuş olan e-SGK ağı uygulamaları ile birlikte internet üzerinden online SSK ve SGK sorgulama işlemlerinin gerçekleştirilebilmesini mümkün kılıyor. Güncel SSK sigortalılık durumu bilgilerini öğrenmek isteyen milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefi, güncel SSK hizmet dökümünü internet üzerinden kolayca alabilme şansına sahip olabiliyor.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK ve SGK Sorgulama Nasıl Yapılıyor?

SSK mükellefleri internet üzerinde online SSK ve SGK sorgulama işlemlerini e-Devlet Kapısı üzerinden hem güvenli hem de pratik bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Ancak vatandaşların internet üzerinde yer alan e-Devlet Kapısı portalındaki e-SGK ağı uygulamalarını kullanarak online şekilde SSK ve SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması yapması gerekiyor.

E-Devlet kimlik doğrulaması işlemleri vatandaşlar tarafından ‘sisteme giriş’ ekranından ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘e-imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘internet bankacılığı’ şeklindeki giriş yöntemleri ile gerçekleştirilebiliyor. Böylelikle ‘e-hizmetler’ ekranındaki ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından SSK ve SGK sorgulama işlemlerini yapabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarının bulunduğu e-Devlet Kapısı üzerinden online SSK ve SGK sorgulama işlemi ile birlikte SSK sicil numarası, SSK müstahaklık durumu, SSK hizmet durumu, SSK prim ödemeleri, SSK ilk işe giriş tarihi, SSK işe giriş ve çıkış tarihleri, SSK toplam kazanç gibi bilgilere ulaşabiliyor.