Gündem Siirt’teki depremin ardından Naci Görür'den ilk açıklama

Siirt’teki depremin ardından Naci Görür'den ilk açıklama

01.09.2023 - 09:17 | Son Güncellenme:

AFAD verilerine göre Siirt merkezde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.1 olarak kayıtlara geçti. Deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür’den “Böyle depremler beklenebilir” açıklaması geldi.

Siirt’teki depremin ardından Naci Görürden ilk açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgilere göre, saat 07.35'te merkez üssü Siirt olan 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem, çevre ilçelerde de hissedildi.

Haberin Devamı

Kandilli Rasathanesi tarafından yayınlanan verilere göre saat 07:35'te Siirt Aydınlar'da 4.1 büyüklüğünde deprem oldu.

“BÖYLE DEPREMLER BEKLENEBİLİR”

Bilim Akademisi Üyesi Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür depreme ilişkin, Aydınlar, Siirt’te 4,1 deprem. 6 Şubat depremlerinden sonra Arap Levhasının kuzeye doğru hareketi Adıyaman- Hakkari bindirme hattını sıkıştıracaktı. Böyle depremler beklenebilir” ifadelerine yer verdi.

“OLUMSUZ BİR DURUM YOKTUR”

Haberin Devamı

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlimizde saat 07.35'de 3.9 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar valiliğimize intikal eden olumsuz bir durum yoktur. Saha taramalarımız devam etmektedir" ifadelerini kullandı.