Gündem ‘Silahlanmaya karşıyız’

‘Silahlanmaya karşıyız’

05.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Özgür Özel, üşümesin diye arabasına aldığı müşterisi tarafından silahla vurularak öldürülen taksici Oğuz Erge’nin ailesinin bulunduğu Buca Belediyesi Taziye Evi’ni ziyaret etti.

‘Silahlanmaya karşıyız’

İZMİR İHA - Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel “Alınabilecek tedbirler noktasında biz bu konuyu bu hafta Mecliste gündeme getireceğiz. Konuyla ilgili bir Meclis araştırma komisyonu kurulmasını arkadaşlarımız teklif edecekler. İlk akla gelen bir güvenlik kabini konusu var ama nasıl uygulanabilir, nasıl yapılabilir diye hepsi konuşulacak. Ümit ediyorum bundan sonraki taksicilerin evlatlarının yetim kalmaması noktasında teselli olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Bireysel silahlanma konusuna da değinen Özel, “Bireysel silahlanmaya her zaman karşıyız. Türkiye’de 30 milyon ruhsatsız silah olduğu hesaplanıyor. Biz Türkiye’de bu kadar kolay ruhsatlı silah alınmasına da karşıyız!” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’a ‘Hatay’ tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı” sözlerine tepki gösteren Özel şunları kaydetti:

“Bu bir vicdansızlıktır. Vicdan sahibi, yürek sahibi, akıl sahibi, kimsenin bırakın söylemeyi duymaya tahammül edemeyeceği laflardır. Ben bunu Hatay’a, bir kente şantaj yapıyor olmasını Hataylılara havale ediyorum. Erdoğan diyor ki ‘Benim partimden bir belediye başkanı olmadığı için ben Hatay’ı mahzun bıraktım, hizmetsiz bıraktım. Seçmezseniz yine getirmem’ diyor. Kime diyor bunu? Her siyasi görüşten, her mezhepten aday olunca oradaki demografiye göre, her dinden insana. Depremzedeyi tehdit olur mu, şantaj olur mu? Malesef siyasi şantaj yapıyor ve bununla oy istiyor. Ona en iyi cevabı 31’inde bütün siyasi partilerden Hataylılar verir.”