Gündem Silivri Cezaevi önünde bugün olaylar çıktı

Silivri Cezaevi önünde bugün olaylar çıktı

18.02.2013 - 09:21 | Son Güncellenme:

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon davasında; aralarında CHP Milletvekilleri Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’unda bulunduğu 275 sanık hakkında mütalaasını açıklaması bekleniyor.Ergenekon Davası nedeniyle Silivri Cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri alan jandarma, bariyerleri aşarak duruşma salonuna girmek isteyen gruba tazyikli su ile müdahale etti

Silivri Cezaevi önünde bugün olaylar çıktı

Ergenekon Davası nedeniyle Silivri Cezaevi önüne toplanan grup, bariyerleri aşarak duruşma salonuna girmek isteyince jandarmanın müdahalesi ile karşılaştı.
Sabah saatlerinden itibaren Ergenekon Davası'nı izlemek üzere Silivri Cezaevi'ne gelen gruplar, duruşma salonuna yaklaştırılmadı. Cezaevi çevresinde kurulan güvenlik çemberinin dışında bekletilen grup, bir süre sonra duruşma salona girmek için bariyerlere yüklendi. Bunun üzerine jandarma ekipleri gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Grup üyeleri ile jandarma arasında zaman zaman arbede yaşandı. Silivri Cezaevi önündeki gerginlik devam ediyor.

Haberin Devamı

Ergenekon Davası nedeniyle Silivri Cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri alan jandarma, bariyerleri aşarak duruşma salonuna girmek isteyen gruba ikinci kez müdahale etti.

SİLİVRİ'DE İKİNCİ MÜDAHALE

Ergenekon Davası nedeniyle Silivri Cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri alan jandarma, bariyerleri aşarak duruşma salonuna girmek isteyen gruba ikinci kez müdahale etti.

ÇAKILTAŞLI SU RETİNAYI YIRTTI


Silivri Cezaevi önünde jandarmanın müdahalesi esnasında TOMA'ların sıktığı tazyikli suyun içinde bulunan çakıl taşları bir kadının göz retinasının yırtılmasına neden oldu. İzmir'den Atatürkçü Düşünce Derneği ile duruşmayı izlemeye gelen 63 yaşındaki Behice Kaya, CHP Bakırköy Gençlik Kolları tarafından Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

SAVCI: TANIK DİNLENMESİ TALEPLERİ REDDEDİLSİN

Ergenekon davasında avukatların söz aldığı sırada Mahkeme Başkanı Özese, daha önce eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun’un tanık sıfatıyla dinlenilmesinin talep edildiğini hatırlatıldı. Başkan Özese, Atasagun’un mahkemeye yazı gönderdiğini belirterek, “Atasagun tanık olarak dinlenilmesi için MİT’ten izin alınması gerektiğini belirtiyor yazısında" dedi.

FATİH HİLMİOĞLU’NUN AVUKATINDAN

İSYAN Hastanede tedavi gören davanın tutuklu sanığı Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun avukatı aynı zamanda kardeşi Hayati Hilmioğlu, müvekkilinin biran önce tahliye edilmesi gerektiğini belirterek, “Ölümcül noktaya gelmiş hastaları tutuklu yargılamaya neden ısrar ediyorsunuz anlamayorum." diye konuştu.

BALBAY: BİZ TAKAS SANDIĞI DEĞİLİZ

Avukatların ‘tanık dinleme’ taleplerinin alınmasının ardından söz alan İzmir CHP Milletvekili ve Gazeteci Mustafa Balbay, “Artık delillerin de tanıklığa ihtiyacı var. Onlar da bilirkişilerdir. Siz karar vermeden önce dinlemelisiniz. Burada artık uzun tutukluluk değil, uzun hukuksuzluk sorunu vardır. Buradaki insanlar ne olduğunu bilmediği bir pazarlığın takas sandığı gibi kendini görmektedir.Biz takas sandığı değiliz." dedi.

HABERAL: BAŞBAKAN'IN BİR SÖZÜ VAR...

Balbay’ın ardından Prof. Dr. Mehmet Haberal söz aldı. Mahkeme heyetine teşekkür eden Haberal, “Bugünkü duruşmanın özelliği var. Toleranslı görüşleriniz için teşekkür ediyorum. Başbakan'ın bir sözü var; “İddia sahibi iddiasını ispatlamakla yükümlüdür. Ben iddia makamından rica ediyorum. Durum ne ise, TBMM’nin çıkardığı yasalar ne ise ona göre karar verin." şeklinde konuştu.

SAVCI: TANIK TALEPLERİ REDDEDİLSİN

Haberin Devamı

Avukatların ve sanıkların ardından mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese, tanık dinlenme taleplerine ilişkin savcının görüşünü sordu. Duruşma savcısı Murat Dalkuş, mevcut delil durumu ve daha önce verilen 11 Ocak 2013 tarihli ara karar gereğinde talebin reddedilmesini istedi. Duruşmaya ara verildi.

İÇERİ GİREMEME İSYANI

Duruşmaya gelen tutuklu sanıklardan Emekli Albay Dursun Çiçek'in aynı zamanda avukatı olan kızı İrem Çiçek, Oda TV davasının tutuksuz sanıklardan gazeteci Müyesser Yıldız ve yakınlarıyla arama noktasında bir süre bekletildi. Bekletilmesine kıza Çiçek basın mensuplarına "İçeri alınmıyoruz. Avukatlar içeri alınmıyor. Bunlar mahkeme değil, artık verecekleri karardan korkuyorlar. Adaletsizliğin bu kadarı. Müesser Yıldız sanık ve içeri alınmıyor." dedi. Çiçek ve beraberindekiler bir süre sonra içeri alındı.

Cezaevine geliş noktasında oluşturulan arama noktalarından 350 kişilik salon kapasitesi çerçevesinde avukat ve tutuklu yakını alınacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

CHP'li VEKİLLER SİLİVRİ'DE

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri de duruşmayı izlemek için Silivri'ye geldi. CHP'li vekillerden Umut Oran cezaevi çevresinde yaşanan olayları protesto etti. Basın mensuplarına açıklamalar yapan Oran, cezaevine gelen insanların içeri alınmamasının insanı bir tutum olmadığını söyledi.