Gündem Siyasi polemiğe bayram molası!

Siyasi polemiğe bayram molası!

30.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı dolayısıyla dün siyasi partiler arasında bayramlaşma ziyaretleri yapıldı. Ziyaretlerde gündem, İsveç’te meydana gelen Kur’an-ı Kerim yakma eylemi, 6 Şubat depremleri ve yeni Anayasa çalışmaları oldu...

Siyasi polemiğe bayram molası

ANKARA Milliyet  - Kurban Bayramı dolasıyla siyasi partiler arasında bayramlaşma ziyaretleri yapıldı. 

Haberin Devamı

AK Parti’ye bayramlaşma ziyareti için gelen siyasi parti heyetlerini, Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur başkanlığındaki heyet karşıladı. İlk ziyareti CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre başkanlığındaki heyet gerçekleştirirken, daha sonra MHP, HÜDA-PAR, BBP, İYİ Parti, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi ve DSP heyetleriyle bayramlaşıldı. 

İsveç’e ortak kınama 

CHP’nin ziyareti sırasında AK Partili Uygur, İsveç’teki menfur saldırıyı hatırlatarak “En şiddetli şekilde lanetliyoruz, kınıyoruz” dedi. Anayasa değişikliğinin en geniş mutabakatla gerçekleşeceğine inançlarının tam olduğunu belirten Uygur, depremde zarar gören şehirleri ayağa kaldırmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini de ifade etti. CHP’li Emre ise saldırıyı kınadıklarını kaydederek, “İsveç makamlarının gerekli yasal düzenlemeyi yapmaları ve bu olayın önüne geçmeleri lazım” diye konuştu. 

Haberin Devamı

16’lı masa diyaloğu 

AK Parti’ye ikinci ziyareti Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın başkanlığındaki MHP heyeti yaptı. Ziyarette Durmaz ile Uygur arasında ilginç bir “16’lı masa” diyaloğu yaşandı. “16 masa nasıl, ne zaman kurulacak onu da bekliyoruz” diyen Durmaz’a Uygur, “Masa çok kalmadı aslında” yanıtını verdi. Durmaz da “Alt alta yazıyoruz 16 olmuyor. Bilemiyorum nasıl olacak” diye konuştu. 

Kısa gerginlik yaşandı 

AK Parti’ye İYİ Parti adına ziyareti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel başkanlığındaki heyet gerçekleştirdi. İsveç’te yaşanan olayı kınadıklarını belirten Yüksel, “Kutsal kitabımıza yapılan saygısızlığı kabul etmemiz mümkün değil” mesajını verdi. Heyetler arası kentsel dönüşümlerle alakalı kısa bir gerginlik yaşanırken, Yüksel’in “keşke imar barışları da olmasa” demesi üzerine Uygur, “Şimdi bu noktada aslında ev sahibi olarak söylenecek çok şeyler var. Ama bugün bayram ve nezaket kuralları çerçevesi içerisinde şu kadarını söyleyeceğim. Kentsel dönüşüm noktasında ne zaman hani önemli ve büyük bir adım atmaya çalıştıysak bunun dava yoluyla önüne geçmeye çalışan maalesef bir grup oldu. Vatan Partisi de geldi, onları da bekletmek istemiyorum” yanıtını verdi. 

Haberin Devamı

Siyasi polemiğe bayram molası

AK Parti yeni anayasa için destek talep etti

CHP genel merkezinde heyetleri, Kadın Kolları Genel Başkanı ve Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka başkanlığındaki heyet karşıladı. İlk ziyareti AK Parti heyeti gerçekleştirirken, ardından DSP, Vatan Partisi, HDP ve Yeşil Sol Parti, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi, Zafer Partisi, Memleket Partisi, BBP, Demokrat Parti, ANAP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi ve Milli Yol Partisi heyetleriyle bayramlaşıldı. AK Parti heyetinin başkanı Murat Alparslan, yeni ve sivil anayasa çalışmaları için destek istedi. CHP’li Nazlıaka ise seçimin adil olduğundan şüphe duyduklarını söyleyerek, “Var olan Anayasa’ya uymayanlar şimdi nasıl bir yeni Anayasa yapacak?” dedi. Alparslan’ın ise “Türkiye’de seçimlerin adil yapıldığına dair en ufak şüphe değil milletimizde, ülkemizde, dünyada yok” yanıtını verdi. 

Nazlıaka daha sonra “Ne oldu da bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçildi?” derken, Alparslan ise “Milli manevi değerlerimiz, milletin hassasiyetleri gözetilerek atılacak her türlü adım mutluluk getirir, Bunun peşinde olunabilir” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Siyasi polemiğe bayram molası

MHP’den CHP’ye kurultay sorusu

MHP’ye ziyaretlerde karşılamayı Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya başkanlığındaki heyet yaptı. CHP’nin MHP ziyaretinde Karakaya’nın “Kurultay çok adaylı mı geçecek” sorusunu yanıtlayan Emre, “Şu anda net olarak aday olacağını açıklayan yok. Güreşte ‘el ense çekmek’ diye bir tabir var. Herkes bir görmek istiyor durumu.  Aday olmak isteyen olabilir” dedi.