Gündem Siyavuşpaşa Sosyal Tesisi Hayati Yazıcı'nın katılımıyla açıldı

Siyavuşpaşa Sosyal Tesisi Hayati Yazıcı'nın katılımıyla açıldı

20.03.2024 - 21:18 | Son Güncellenme:

Bahçelievler Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Siyavuşpaşa Sosyal Tesisinin açılışı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Siyavuşpaşa Sosyal Tesisi Hayati Yazıcının katılımıyla açıldı

Bahçelievler Belediyesi tarafından, Şirinevler Mahallesi, Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerinde, Milli Egemenlik Parkı'nın girişinde yapımı tamamlanan Siyavuşpaşa Sosyal Tesisinin açılış töreni gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Sizlere Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve sevgilerini getirdim. Sözü fazla uzatmaya gerek yok. Ülkede söz üreten var, iş üreten var. Bunları seçim zamanında değerlendirirsiniz. Kim hizmet üretiyor, kim laf ediyor? Bizim işimiz belediyecilik. Bu belediyeciliğin ilk örneğini de 1994 yılında genel başkanımız bugün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanlığı'na getirmenizle, onun yaptığı uygulamalarla gördük. Belediyenin 1994'ten önce mekanları vardı; tarihi kasırlar, restoranlara dönüştürülmüş ama halkın giremediği yerlerdi. Azınlık bir grup girerdi. Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin belediyecilik anlayışı 'bu mekanların sahibi millettir' dedi. Çünkü bizim siyasetimizin temelinde millet var, siz varsınız. O halde 'millet varsa mekanlara da sahipse bu mekanlar halka açılacak' dedi ve hepsine halka açtık. Bugün sizin gittiğiniz, dolaştığınız Beltur'ların falan geçmişi böyledir' dedi.

Haberin Devamı

Siyavuşpaşa Sosyal Tesisi Hayati Yazıcının katılımıyla açıldı

“BÖYLESİ GÜZEL ÜLKELERİ İYİ YÖNETMEK LAZIM"

Yazıcı, “Bahçelievler'e de çok değerli Belediye Başkanımız Hakan Bey de bu güzel tesisleri bu anlayışla hizmete açıyor. Bir kez daha sizin huzurunuzda belediye başkanımızı ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum. Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinden bir tanesi, böylesi güzel ülkeleri iyi yönetmek lazım, iyi yönetmek için bu millete, bu toprağa sevdalı insanlara yetki vermek lazım. Dolayısıyla bu konuda kararlı mısınız? İnşallah 31 Mart'ta sandık başına gidecek, yerel yöneticileri, belediye başkanlarını, meclis üyelerini seçeceksiniz. Kim iş yapıyor, kimin eseri var, kimin referansı varsa yetkinizi ve vekaletinizi ona verin. Oyunuz çok kıymetli, iş yapmayan üretmeyen sadece laf üreten insanlara yetki verip de bu güzel şehrin, İstanbul'un geri kalmasına yol açacak bir tutuma asla katkı vermeyin. Biz sizin için varız, bizim çalışmalarımızın merkezinde insan var. Bakın insan sözünün başında başka bir sıfat yok, etnik köken vurgusu yok. Mezhep farklılığına ilişkin bir emare bir ima yok. Yalın halde insan, insanı yaşat ki devlet yaşasın bizim referansımız, bu anlayışla size hizmet etmeye hazırız. İstanbul'un en önemli sorunu nedir? diye sorduğumuzda Trafik çıkıyor, kentsel dönüşüm, konut çıkıyor. Kim yapacak bunları? Bizim adayımız hem trafik konusunda hem kentsel dönüşümde Türkiye'de sayılı uzmanlardan bir tanesi. İsmini de biliyorsunuz Murat Kurum. Bu dönüşümün vakti geldi' diye konuştu.

Haberin Devamı

Siyavuşpaşa Sosyal Tesisi Hayati Yazıcının katılımıyla açıldı

BAHADIR: VATANDAŞIMIZA HİZMETKAR OLMAYA GELDİK

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ise, “6'ncı Sosyal Tesisimizi Allah kısmet ederse açacağız. Şunda iddialıyız, yaptıklarımızın en yükseğine çıktık. Buranın bir özelliği var. Biraz arkamızda tarihi Siyavuşpaşa Kasrı var, yaklaşık 500 yıllık. Orası yapıldı, çok güzel bir yer ama çok izole kalmıştı. Duvar vardı önünde biz onu kaldırıp ferforje koyduk. Vatandaşlarımızın tarihi eseri andıran bu tesisimizi kullanmalarını sağlamış olacağız. Biz sadece sosyal tesis yapmıyoruz, vatandaşımızın her zaman yanındayız. 5 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bizim bakış açımız da aynı, vatandaşımıza hizmetkar olmaya geldik.' dedi.

Haberin Devamı

SİYAVUŞPAŞA SOSYAL TESİSİ HAKKINDA

Siyavuşpaşa Sosyal Tesisi, Şirinevler Mahallesinde Milli Egemenlik Parkı içinde 2 katlı olarak inşa edilmiş, 770 metrekare kapalı alan ve 400 metrekare açık alan olmak üzere toplam 336 kişilik kapasiteye sahip. Sosyal tesisin hemen yanı başında bulunan Siyavuşpaşa Kasrının tarihi dokusuna uyumlu tasarımı ve modern dokunuşlarıyla ön plana çıkıyor.