Gündem ‘Siyonist anlayış insanlığın kanseri’

‘Siyonist anlayış insanlığın kanseri’

17.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (IIT) üyesi Afrika ülkelerinde kanserlerle mücadelede farkındalığın artırılmasını hedefleyen programın onur konuğu olarak konuştuğu oturumuna Filistin mesajıyla damga vurdu. Erdoğan, “Filistin halkına soykırım uygulayan ırkçı ve siyonist anlayışın, insanlığın kanseri olduğunu ifade etmek istiyorum” sözleriyle katılımcılardan büyük alkış aldı.

‘Siyonist anlayış insanlığın kanseri’

Erdoğan, “Bugün Afrika’da kanser kaynaklı ölümler, AIDS, tüberküloz, sıtma gibi bulaşıcı hastalıkların toplamından daha fazla can kaybına neden oluyor. Daha önce kıtada çok ender görülen kanser vakaları neden böylesine arttı? Cevap, hepimizi ürkütecek kadar yalın, Afrikalıyı koruyan yerel yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıklarıyla birlikte sağlık hali kayboldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kansere bağlı ölümlerin yüzde 70’inin, imkanları kısıtlı olan az gelişmiş ülkelerde yaşandığına işaret eden Erdoğan, “Afrika ülkelerinin kanserle mücadele alanında, teşhis, takip ve tedavide, dünyanın geri kalanının sahip olduğu imkanlara erişebilmesi gerekiyor. Bu konuda, uluslararası örgütler kadar hatta daha fazla, İİT’nin sborumluluk üstlenmesinin, komşuluğun, kardeşliğin ve ümmet bilincinin bir gereği olduğunu düşünüyorum” dedi.