Gündem SMS ile plakadan araç sorgulama hizmetini hangi kurum veriyor?

SMS ile plakadan araç sorgulama hizmetini hangi kurum veriyor?

25.03.2016 - 09:45 | Son Güncellenme:

SMS ile plaka araç sorgulama yapmak istiyorsanız SBM'nin sunduğu SMS servisini kullanabilirsiniz. SMS ile plaka araç sorgulama yapmanın belli bir ücreti bulunmaktadır. SMS ile plaka araç sorgulama nasıl yapılır? Cevabını haberimizden bulabilirsiniz.

SMS ile plakadan araç sorgulama hizmetini hangi kurum veriyor

Yeni aldığınız aracı ve ya sizin kendi adınıza kayıtlı olan bir aracı kontrol amaçlı sorgulama yaparak aracın üzerinde haciz ve rehin gibi durumlar olup ya da olmadığını öğrenebilmeniz mümkündür. E-Devlet sistemi üzerinden böyle bir sorgulama yapmak aracın plakasını yazarak mümkün olacaktır. E-Devlet sisteminden plaka sorgulamak için E-Devlet şifresine sahip olmak gerekmektedir. Sizlere en yakın olan bir PTT Şubesinden kendi TC. Kimlik Numaranız 2 TL işlem ücreti karşılığında size özel bir zarf ile E-Devlet şifresine sahip olabilmeniz mümkün olacaktır. Plaka sorgulama işlemini sizler için sırası ile anlatacağız bu sıraya uyarak işlemleri doğru ve eksiksiz yapar iseniz plaka sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


İlk olarak turkiye.gov.tr adresine girerek E-Devlet girişi yapmanız gerekmektedir. E-Devlet girişi ile sisteme giriş yapmanız için kendi TC. Kimlik Numaranız ve PTT Şubesinden almış olduğunuz E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Daha sonra ise menü yardımı ile araç sorgulama butonunu tıklayarak sorgulamak istediğiniz araç plakasını eksiksiz bir şekilde yazmanız gerekmektedir. Böylece sorgulamak istediğiniz plakanın bütün bilgilerine ulaşmış olacaksınız. Plaka üzerinden herhangi bir rehin, haciz ya da yakalama kararı var ise bütün bu bilgileri sistemden öğrenmeniz mümkündür. Bütün araç sorgulama işlemlerini E-Devlet araç sorgulama sistemini kullanarak ulaşmanız mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

HASAR KAYDI VE TRAMER SORGULAMA


Araç hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama işlemi yapmak istiyor iseniz çok rahat bir şekilde internet üzerinden sorgulama yapmanız mümkün olacaktır. İnternet üzerinden Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi internet web sayfasından araç hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama işlemlerinizi buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Bu işlemleri öncelikle internete bağlandığınız her yerden yapma şansınız vardır. İlk olarak internet üzerinden giriş yapmanız gerekir giriş yaptıktan sonra ise sayfa da yer alan sorgulamalar seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Açılan seçeneklerde kaza tespit tutanağı sorgulama seçeneğini tıklayarak sizden istenen bazı bilgileri eksiksiz bir şekilde girerek araç hasar kaydı sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Kaza tespit tutanağı sorgulama seçeneğini tıklayınca sizden TC. Kimlik Numarası ile sorgulama, plaka sürücü TC. Kimlik Numarası ile sorgulama, plaka ve sigortalı vergi kimlik numarası ile sorgulama seçeneklerini seçmenizi isteyecektir. Bu seçeneklerden bi tanesini seçerek sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız. Tramer sorgulama işlemi araçların hasar kaydı ile ilgili bilgi vermiş olan bir hizmet olarak bütün araçlar hakkında bilgi almak isteyen vatandaşların kullanımına sunulmuş olan bir sistemdir. Tramer hasar kaydı sorgulaması yapmak isteyen bir kişi özellikle yeni bir araç almak isteyen fakat aracın kaza yapıp ya da yapmadığından emin olamayan vatandaşlar için sorgulama yapıldığında bilgi alabilmeleri mümkündür. Tramer sorgulama işlemini yapmak istiyor iseniz; sorgulama sayfasından trafik poliçe sorgulama seçeneğini tıklamanız gerekmektedir. Sistemde açılan sayfa sizlere seçenek sunmaktadır. Bunlar; plaka ve TC. Kimlik Numarası ile sorgulama, plaka ve vergi kimlik numarası ile sorgulama, sigorta bilgileri ile sorgulama gibi seçeneklerden bir tanesini seçerek sizden istenilen bilgileri eksiksiz bir şekilde ve doğru bir şekilde giriniz ve daha sonra tüm bilgileri girdikten sonra sizden istenen güvenlik kodunu da girerek tramer sorgulama işleminizi gerçekleştirmiş olacaksınız. Ya da SMS yoluyla da tramer hasar kaydı sorgulaması da yapılabilmektedir. Devletin resmi bir kurumu olan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından vatandaşlara sunulan SMS ile tramer hasar kaydı sorgulama işlemi; sorgulatmak istediği araç plakasını yazarak 5664'e göndermesi yeterli olacaktır. SMS ile gönderilen talebin hemen sonunda vatandaşın cep telefonuna tramer hasar kaydı sorgulama sonucu gönderilecektir. Gelen sorgulama mesajında aracın ne kadar kaza yaptığı, hangi tarihte bu kazanın gerçekleştirildiği ve bu kazanın detayı telefona gelen mesajda yazmaktadır. Yapılmış olan tramer hasar sorgulama işlemi 4 TL ile ücretlendirilecektir.