Gündem Sofralarınıza yakışacak bir lezzet karnıyarık

Sofralarınıza yakışacak bir lezzet karnıyarık

30.04.2018 - 13:32 | Son Güncellenme:

Sofraların şahı karnıyarık, çok eski dönemlerden bu yana herkesin severek yediği yemekler arasında yer almaktadır. Hele de patlıcan severlerin yemek listesinde ilk sırada karnıyarık vardır. Patlıcanın muhteşem lezzeti kıymayla buluştuğu anda bir lezzet şöleni ortaya çıkar.

Sofralarınıza yakışacak bir lezzet karnıyarık

Yanına konulan pirinç pilavı da karnıyarığın vazgeçilmezidir. Karnıyarık; Ramazan sofralarının, misafir ağırlamalarının en önemli yemeklerinden birisidir. Yapımı oldukça kolay, lezzeti muhteşemdir. Yanında pilav ile servis edebilirsiniz. Ayrıca cacık ve ayran da karnıyarık ile çok uyumlu olacaktır. Yanında turşu ve salata ile tam bir lezzet şöleni yapabilirsiniz, yağlı bir yemek olduğu için yanında yoğurt tüketerek yemeği daha hafif hale getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Karnıyarık için gereken malzemeler

· 5-6 adet orta boy kemer patlıcan

· 300 gram az yağlı kıyma

· 1 adet orta boy soğan

· 2-3 diş sarımsak

· 1 adet domates

· 1 adet yeşilbiber

· 1 yemek kaşığı biber salçası

· Tercihen maydanoz

· 1 yemek kaşığı sıvıyağ

· Tuz

· Karabiber

· Pul biber

Kızartmak için

· Sıvı yağ

Üzeri için

· 2 adet domates

· 3 adet yeşilbiber

· 2 su bardağı sıcak su

· Karabiber

· 1 yemek kaşığı domates salçası

Karnıyarığın yapılışı

Karnıyarık yapmak için öncelikle patlıcanlar soyulur ve yarım saat tuzlu suya bırakılır. Patlıcanlar beklerken diğer tarafta kıyma bir tencereye alınır ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ dökülür ve soğanlar, sarımsak ve yeşilbiber doğranıp eklenir. Bir miktar kavrulan soğan ve biberin üzerine salça eklenir. Biraz karıştırdıktan sonra içerisine domates ve baharatlar eklenerek 7-8 dakika kadar pişirilir. Domatesler de piştikten sonra ocağın altı kapatılır ve maydanozlar doğranıp karışıma eklenir. İç hazırlandıktan sonra patlıcanlar sudan çıkarılır ve kızarırken sıçramaması için iyice kurulanır. Daha sonra ortalarına bıçak yardımı ile boyuna çizgi yapılır. Daha sonra patlıcanlar kızgın yağda kızartılır. Kızaran patlıcanlar fırın tepsisine alınır ve bıçakla çizilen yerler yanlara doğru açılır. Açılan kısma iç harçtan konur. Bütün patlıcanlar bu şekilde hazırlandıktan sonra üzerlerine dilimlenmiş domates ve biber dizilir. Son olarak sıcak su, salça ve karabiber karıştırılıp patlıcanların üzerine dökülür. 170 derece fırında biber ve domatesler pişene kadar bekletilir.