Gündem ‘Son 10 günde ne oldu?’

‘Son 10 günde ne oldu?’

06.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere topladığı MYK’da partide oy kaybının nedenlerinin araştırılması için oluşturulan çalışma kurullarının gündem başlıkları belli oldu.

‘Son 10 günde ne oldu’

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / ANKARA - AK Parti’nin özellikle seçimden önceki son 10 günde ciddi bir oy erimesi yaşadığı tespiti yapılırken, çalışma gruplarından biri ağırlıklı olarak son 10 günde seçmen davranışını neyin etkilediğine odaklanacak.

Haberin Devamı

Diğer çalışma grupları ise teşkilâtla adayın arasında sorun yaşanan il ve ilçelerdeki tabloyu, aday tercihinde yanlışlık olup olmadığını ve bu açıdan il ve ilçelerdeki durumu tespit edecek. Vatandaşın bundan sonraki döneme ilişkin beklentilerini ölçecek. Bu amaçla her ilçede 30-40 açık uçlu soruyla seçmene eğilim yoklaması yapılacak.

AK Parti AR-GE Başkanı Mustafa Şen’e bağlı olarak kurulacak çalışma grupları, özellikle seçmenin oy verme davranışını etkileyen nedenleri tek tek masaya yatıracak.

Edinilen bilgiye göre MYK toplantısında AK Parti kurmayları seçmenin anketlerdeki toparlanmanın aksine oy verme davranışını seçimlere son 10 gün kala değiştirdiği tespitini yaptı. Bu tespit doğrultusunda, çalışma gruplarından bir ekip özellikle bu süreci inceleyecek ve son 10 günde seçmen davranışını neyin etkilediğinin analizini yapacak.

Haberin Devamı

SAHADA EĞİLİM YOKLAMASI YAPILACAK

Diğer çalışma grupları teşkilâtla adayın arasında sorun yaşanan il ve ilçelerdeki tabloyu, aday tercihinde yanlışlık olup olmadığını ve bu açıdan il ve ilçelerdeki durumu tespit edecek. Vatandaşın bundan sonraki döneme ilişkin beklentilerini ölçecek. Ayrıca, vatandaşın önümüzdeki sürece ilişkin hükümetten beklentileri de ölçülecek. Yapılan bu anketler de çalışma kurullarda değerlendirilip, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak.