Gündem AK Parti'nin Ankara adayı Turgut Altınok'tan ve İzmir adayı Hamza Dağ'dan peş peşe açıklamalar

AK Parti'nin Ankara adayı Turgut Altınok'tan ve İzmir adayı Hamza Dağ'dan peş peşe açıklamalar

18.01.2024 - 16:37 | Son Güncellenme:

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, İzmir Büyükşehir Başkan Adayı ise Hamza Dağ olurken adaylıkları açıklanan iki başkan adayı ilk açıklamalarını yaptı.

ATO Congresium Kongre Merkezinde AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

Haberin Devamı

Toplantıda, 31 Mart Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçiminde Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, AK Parti Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok olarak açıklandı.

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ise Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ oldu.

AK Partinin Ankara adayı Turgut Altınoktan ve İzmir adayı Hamza Dağdan peş peşe açıklamalar

"DÜNYA BAŞKENTİ YAPACAĞIZ"

Adayların açıklanmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Altınok açıklamasında şöyle konuştu; Teşkilatımızın önünde aslında bir açıklama yapacağız. Ama Ankara her şeye layık, çok şeye layık. Layık oldu, hak ettiği hizmetleri alan bir dünya başkenti yapacağız. Ağlamak yok, kavga yok, dövüş yok, mazeret yok... Nice eserler, nice hizmetler.

Haberin Devamı

Sayın Cumhurbaşkanımıza, il teşkilatımıza, Cumhur İttifakımıza, MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beye, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici beye, MHP İl Teşkilatımıza, BBP İl Teşkilatımıza... Bu arada tabi bütün Ankaralılara, her partiye oy veren Ankaralıların aday olmamızla ilgili hangi partiye mensup olursa olsun aday olmamızı isteyen ciddi bir talep oldu.

Dolayısıyla herkesin belediye başkanı olacağız.

AK Partinin Ankara adayı Turgut Altınoktan ve İzmir adayı Hamza Dağdan peş peşe açıklamalar

"İZMİR'İMİZDE YENİ BİR HİKAYE YAZMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

İzmir’den aday gösterilmesi üzerine sosyal medya hesabı üzerinden İzmirlilere seslenen Hamza Dağ ilk mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Hayatımın en anlamlı günlerini yaşadığım, her köşesinde; mutluluğu, huzuru ve sevgiyi teneffüs ettiğim İzmir. Üniversite yıllarımı geçirdiğim, çocuklarımın ilk adımlarını attığı, meslek hayatıma başladığım ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil etme onurunu yaşadığım İzmir. Esnafından çiftçisine, sanayicisinden balıkçısına, gencinden yaşlısına herkesin derdiyle dertlendiğim İzmir. Güzeller güzeli İzmir'imizde yeni bir hikaye yazmak için başlıyoruz.”

AK Partinin Ankara adayı Turgut Altınoktan ve İzmir adayı Hamza Dağdan peş peşe açıklamalar

AK Parti'nin Ankara adayı Turgut Altınok: Makamların değil halkın hizmetkarı olacağız

AK Parti'nin Ankara adayı Turgut Altınok açıklamalarda bulundu. Turgut Altınok'un açıklamaları özetle şöyle: Biz makamların değil, sokakların ve halkın umudu, hizmetkarı olacağız. Ankaramızın solan yüzü tekrar gülecek. Ayırmadan kayırmadan Ankara'yı hep beraber yöneteceğiz. Biz engellensek de engellemeyeceğiz, her türlü desteği vereceğiz. Ankara dünyada hak ettiği yere gelecek. Göreceğiz ki Ankara nice eserlere, hizmetlere kavuşacak. 

Haberin Devamı

TURGUT ALTINOK KİMDİR?

Turgut Altınok, 1962 yılında Ankara’nın Bala ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulunda, ortaöğrenimini Keçiören Kalaba Lisesinde tamamladı. Yükseköğrenimini uluslararası hukuk alanında yapan Altınok, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesi için yürüttüğü çalışmalardan dolayı Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi ve Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi'nden "Profesör" payesi aldı.

Siyasi hayatı Ülkü Ocakları'nda başladı. 22 yaşındayken Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Keçiören İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Altınok, 24 yaşında MÇP Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği yaptı. 12 Eylül Darbesi’nden sonra 27 yaşında, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı oldu. 1994 yerel seçimlerinde MHP’den, 1999 yerel seçimlerinde ise Fazilet Partisi’nden Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Altınok, kuruluş aşamasında yer aldığı AK Parti’den 2004 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanı seçilirken, 31 Mart 2019’da yapılan son yerel seçimlerde de yeniden Keçiören Belediye Başkanlığı görevini üstlendi.

Haberin Devamı

Turgut Altınok, evli ve dört çocuk babasıdır.

AK Partinin Ankara adayı Turgut Altınoktan ve İzmir adayı Hamza Dağdan peş peşe açıklamalar

HAMZA DAĞ KİMDİR?

Hamza Dağ, siyasete AK Parti'de başladı. Gençlik Kolları Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Parlamentoda 4 dönem İzmir'i temsil eden Hamza Dağ, yerel seçimlerde AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Balıkesir Sındırgı ilçe nüfusuna kayıtlı olan Hamza Dağ, 1 Mart 1980 tarihinde Manisa'nın Demirci İlçesi'nde doğdu.

Simav İmam Hatip Lisesi'ni 1996'da bitirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden de 2000 yılında mezun oldu.

GENÇLİK KOLLARINDA SİYASETE ATILDI

AK Parti'den siyasete giren Hamza Dağ, İzmir İl Gençlik Kolları'nda farklı görevlerde bulundu.

Haberin Devamı

2008'de yapılan 3'üncü Olağan Kongre'de de İl Gençlik Kolları Başkanı seçildi.
2011 seçimlerinde parlamentoya girdi. 24, 25, 26 ve 27'nci dönemlerde İzmir'i temsil etti.

Parlamentoda, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği görevlerinde bulundu.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISIYDI

Hamza Dağ, 2014 yılından itibaren AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

2014'ten itibaren 3 yıl Seçim İşleri Birimi'nde başkan yardımcılığı yaptı. 2017'den 2021'e kadar da AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Hamza Dağ, 2021'den bu yana Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor. Hamza Dağ, evli ve 4 çocuk babası.

Yazarlar