Gündem İstanbul adayının açıklanacağı tarih belli oldu! Erdoğan'dan yerel seçim mesajı

İstanbul adayının açıklanacağı tarih belli oldu! Erdoğan'dan yerel seçim mesajı

04.01.2024 - 15:34 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İstanbul adayının açıklanacağı tarihi paylaşarak yerel seçim sürecine ilişkin önemli mesajlar da verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Erdoğan, "İstanbul adayınızı pazar günü duyacak mıyız?" sorusuna, "Duyacaksınız" cevabını verdi.

Erdoğan, "Sürpriz bir isim mi olacak yoksa kendisini tanıyor muyuz?" sorusuna ise "Çok ayıp. Bizim yapacağımız açıklamalarda A'dan Z'ye hepsi hem sürprizdir hem de inşallah partimizin yerel yönetim seçimlerindeki kazanma azminin ifadesi olacak, hepsi" diyerek cevap verdi.

Erdoğan, "Ankara, adayını Ankara'ya mı bırakırsınız?" sorusu üzerine de "Onu da Ankara'ya bırakıyoruz. Onu da Ankara'da açıklayacağız" dedi.

Erdoğan, seçim beyannamesini de Ankara'da yeni yapılan konferans salonunda 15 Ocak'ta açıklayacaklarını belirterek, "Bu güzel salonumuzu göreceksiniz. Güzel salonumuzda sizlere bu strateji belgemizi açıklayacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan, "Pazar günü kaç il adayı açıklanır?" sorusuna, "Hemen hemen yarıya yakınını açıklarız" cevabını verirken, "Sizin keyfinizi de çok iyi gördük" cümlesi üzerine de "Her zamanki gibi" yanıtını verdi

AK PARTİ'DE 'İSTANBUL ADAYI' MESAİSİ

AK Parti’de aday tespit üst komisyonu önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında İstanbul gündemiyle toplanmıştı. Komisyon, İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları için aday isimlerine son noktayı koyma aşamasına geldi. Hafta sonuna kadar yapılacak toplantılar ile adaylar ile ilgili son karar verilmiş olacak.

AK Parti’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için “Kadir (Topbaş) abi modeli” üzerinde durulduğu; bu bağlamda da “toplumsal tüm kesimlerle iletişim kurabilecek”, “kent yönetimi hakkında vizyon sahibi” ve “polemikten uzak” aday profillerinin değerlendirildiği belirtiliyor. Öte yandan partinin yaptırdığı anketlerde Trabzonluların destek vermediği hiçbir adayın İstanbul seçimini kazanamadığına işaret ediliyor. Erdoğan’ın İstanbul için özellikle Trabzonlu bir aday aradığı ve İstanbul seçim kampanyasının “deprem ve kentsel dönüşüm” üzerine kurgulanacağı daha önce basına yansımıştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamada belediye başkan adaylarının iki aşamalı olarak açıklanacağını belirterek, “Belli bir bölümünün ilk açıklamasını bu pazar günü İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Büyükşehirler ve şehirlerin büyük bir kısmını kapsayacak. Kalan kısmını ise ayın 15’inde; Ankara’da hem seçim beyannamemizi hem de kalan adaylarımızı açıklayacağız” dedi.

Haberin Devamı

'ADAYLAR AÇIKLANMADAN ÖNCE ERDOĞAN İLE BAHÇELİ'NİN BİR GÖRÜŞMESİ OLUR MU?'

'Adaylar açıklanmadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir görüşmesi olur mu?' sorusa üzerine Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Bahçeli'nin hem dünya gündemiyle ilgili hem Türkiye gündemiyle ilgili ihtiyaç olduğunda her zaman görüşmeleri olabiliyor. Şu anda takvimle ilgili diyeceğimiz bir şey değil. İhtiyaç duyulduğunda hemen yapılabilen son derece iyi bir istişarenin olduğu görüşme trafiğidir" cevabını vermişti. (AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / MİLLİYET)