Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: 55 bin kişiye madalya ve nişan vereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 55 bin kişiye madalya ve nişan vereceğiz

25.04.2023 - 15:33 | Son Güncellenme:

Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası Tevcih Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yerli ve yabancı toplam 55 bin kişiye madalya ve nişanları takdim edeceğiz. Kara gün dostlarımızı tanıyoruz. Uzanan yardım eline minnettarlığımızı göstermeye devam edeceğiz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası Tevcih Töreni'nde konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Yurt dışından gelen misafirlerimiz olmak üzere her birinize teşekkür ediyorum. Kısa süre önce madalyalar ve nişanlara, üstün fedakarlık madalyasını da ekledik. İnsanlara teşekkür etmeyen Allah'a da şükretmez. Deprem bölgesindeki çabalarınız dolayısıyla sizlere en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

Afetlerde üstün hizmet verenleri ülkemize ait nişanla teşekkür edeceğiz. Biz kimsenin bizim yaşadıklarımızı yaşamasını istemeyiz ama afetlerin hayatın gerçeği olduğunu da unutmuyoruz. En zor günlerde yanımızda olan sizleri ihmal edemeyiz. İyiliği karşılıksız bırakmamak bizim kadim geleneğimizdir.

İnsana teşekkür etmeyen Allah'a da şükretmez. Bugün biz de sizlere üstün fedakarlık madalyası ve nişanı takdim edeceğiz. Şahsım ve milletim adına sizlere şükranlarımı sunuyorum.

Haberin Devamı

Bölgede toplam 650 bin yeni konut yapmayı planlıyoruz. Tam kadro sahadayız. Umudumuzu daima diri tuttuk. Tarih boyunca nice badireyi beraber atlattıysak bugün de beraber bu zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyoruz.

Arama kurtarma ekiplerimize madencilerimize, belediyelerimize, yabancı dostlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Şu an bu salonda bulunan misafirlerimiz, madalya ve nişana layık görülen insanlarımızın ilk grubu. Milletimizin tüm fertlerin tam bir seferberlik ruhuyla harekete geçti.

Dünyanın 90 ülkesinden 11 bin 320 ekip de bize omuz verdi. 275 bin kamu görevlimiz depremzedemizin yardımına gitti. Afetin ardından 60 ülke ve uluslararası kuruluş bölgeye 250 bine yakın çadır sevk etti. 650 bin insanımız bölgeye akın etti. Dünyanın bir ucundaki kardeşlerimizin duasını, desteğini de yanımızda hissettik. Kimi elinde avucunda ne varsa göndererek, kimi yardım kampanyaları düzenleyerek acımızı paylaştı. 

55 BİN KİŞİYE MADALYA VE NİŞAN

Yerli ve yabancı toplam 55 bin kişiye madalya ve nişanları takdim edeceğiz. Kara gün dostlarımızı tanıyoruz. Uzanan yardım eline minnettarlığımızı göstermeye devam edeceğiz.

Bugün verilen madalya ve nişanlar, ülkemizin samimi bir teşekkürüdür. 85 milyonun gönlünde müstesna bir yer edindiniz. Her biriniz, sergilediğiniz fedakarlıkla adınızı tarihe yazdırdınız. İnanç, dil, kültür farklılıklarına rağmen acımızın ortak olduğunu gösterdiniz. Asrın felaketiyle mücadelemizin sembolleri haline geldiniz. Kendi hayatlarınızı tehlikeye atarak çıkardığınız sayısız mucizeler var. Hepimize umut aşıladınız. Çalışmalarınızla hem milletimizin hem bizim hem de sizleri Türkiye'ye gönderen ülkenizde gurur kaynağı oldunuz. Ne biz ne de binaların altından çekip aldığınız kardeşlerimiz, bu gayretinizi asla unutmayacaktır.

872 bin bağımsız kısımdan oluşan 311 bina kullanılamaz hale geldi. Karşı karşıya olduğumuz afetin büyüklüğünü kendi gözlerimizle gördük. Yaklaşık 3.5 milyon insanımızın geçici barınma merkezlerinde, yurtlarda misafir ediyoruz. 781 bin 500 çadırı ve 77 bin konteyner kurulumunu yaptık. Alt yapı ve üst yapıyı yeniden gözden geçiriyoruz.

Haberin Devamı

Bölgedeki 57 bin enkazdan 50 binini kaldırdık. İnşallah Hatay'daki enkazın kalanını da çok kısa sürede tasfiye edeceğiz.

Yaraları tamamen sarıncaya depremin izlerini tamamen silinceye kadar koşturmaya devam edeceğiz.

Vefat edenlerin yakınlarına 28 milyar lira ödeme yaptık. Çeşitli ayni ve nakdi yardımlarla depremzedelerimize sahip çıktık. Konutlar için ilk kazmayı depremden hemen 15 gün sonra vurduk. Köy evlerini bayramda teslim etmeye başladık.